Μπαν κι μουν για κυπριακο: υπαρχει προοδος, βουληση, αλλα και εκκρεμοτητες...

20:30 22/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Είναι εφικτό να υπάρξει σύγκλιση σε όλα τα θέματα στις διαπραγματεύσεις...
για επίλυση του Κυπριακού, εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση από τους δύο ηγέτες, δήλωσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, μετά την συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο Μουσταφά Ακιντζί.
Ο Μπαν Κι Μουν, ανέφερε ότι στην πρώτη συνάντηση που είχε και με τους δύο ηγέτες, ενημερώθηκε απευθείας από τους ίδιους
για την πρόοδο της διαδικασίας από τον Μάιο του 2015. Όπως ανέφερε, έγινε μια περιεκτική συζήτηση για το σημείο που βρίσκονται σήμερα οι συνομιλίες.

«Έδωσα εύσημα για τις προσπάθειές τους» ανέφερε, προσθέτοντας πως έχει πραγματοποιηθεί σημαντική πρόοδος τους τελευταίους οκτώ μήνες στις διαπραγματεύσεις, των οποίων ηγούνται οι Αναστασιάδης και Ακιντζί, κάτι που δείχνει, όπως είπε, ότι με πολιτική βούληση είναι εφικτό να υπάρξει σύγκλιση σε όλα τα θέματα των διαπραγματεύσεων. Από την άλλη, πρόσθεσε, είναι καθαρό πως παραμένει ένας αριθμός ευαίσθητων και δύσκολων ανοικτών θεμάτων.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ενθάρρυνε τους ηγέτες να αξιοποιήσουν το σημερινή θετική δυναμική, σημειώνοντας πως αυτό θα είναι κομβικής σημασίας, καθώς θα προχωρούν για να αντιμετωπίσουν τα θέματα που παραμένουν σε όλα τα κεφάλαια. Τους ενθάρρυνε, επίσης, να συνεχίσουν να δουλεύουν ακούραστα προς την κατεύθυνση εξεύρεσης μιας συνολικής λύσης του Κυπριακού το συντομότερο δυνατό, προς όφελος όλων των Κυπρίων.

Ο Μπαν Κι Μουν κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να εξαντλήσουν τις δυνάμεις τους, με στόχο να διευκολύνουν και να υποστηρίξουν τους ηγέτες στον αγώνα τους να βάλουν τέλος στη διαίρεση της Κύπρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα