Βερολινο και λονδινο στηριζουν λαγκαρντ για την ηγεσια του δντ...

19:00 22/1/2016 - Πηγή: Fimotro
Βρετανία και Γερμανία έσπευσαν να δώσουν τις "ευλογίες τους" στην Κριστίν Λαγκάρντ ...
αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς για να αναλάβει εκ νέου το "τιμόνι" του ΔΝΤ.

Έχοντας τα ηνία του διεθνούς οργανισμού από το 2011, η Λαγκάρντ εξέφρασε την πρόθεσή της να παραμείνει στην ηγεσία του ΔΝΤ με τον "τσάρο" της βρετανικής οικονομίας, Τζορτζ Όζμπορν αλλά και τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,
να της προσφέρουν την αμέριστη υποστήριξή τους.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Τζορτζ Όζμπορν για τη Λαγκάρντ, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro". "Θα ήμουν περήφανος να στηρίξω την κυρία Λαγκάρντ σε μία νέα υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΔΝΤ. Είναι μία αξιόλογη διευθύντρια, αφιερωμένη στο όραμα να οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία τα χρόνια που έρχονται", υποστηρίζει στο λογαριασμό του στο Twitter ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών.

Για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, η Κριστίν Λαγκάρντ ήταν πετυχημένη στην διαχείριση της κρίσης σε μία δύσκολη στιγμή μετά την οικονομική κρίση συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλή φήμη του ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα , oι αιτήσεις υποψηφιότητας για την ηγεσία του ΔΝΤ θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου ελπίζει πως θα κάνει την τελική επιλογή του στις 3 Μαρτίου, στη βάση της συναίνεσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα