''αρκετα με τη λιτοτητα στην πορτογαλια''...

Η λιτότητα στην Πορτογαλία δεν λειτουργεί εκτίμησε τη Δευτέρα η καθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas υπογραμμίζοντας την ανάγκη χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων που δοκιμάζουν τη κοινωνία...
της χώρας αυτής.
«Στην Πορτογαλία έχουμε την απόδειξη ότι η λιτότητα δεν επιτυγχάνει και επομένως πρέπει να αρχίσουμε να μειώνουμε τη λιτότητα, είπε ο πρόεδρος του παραρτήματος της Caritas στην Πορτογαλία Εουζένιου Φονσέκα μιλώντας σε ανταποκριτές του ξένου Τύπου στη Λισαβόνα.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, ο πορτογαλικός λαός έχει ήδη δώσει τεκμήρια
ότι έχει τη βούληση να επιλυθούν τα προβλήματα της χώρας και δικαιούται μια χειρονομία καλής θέλησης από μέρους των πιστωτών της Λισαβόνας.
Όπως είπε αυτά θα μπορούσαν να εκφραστούν με μια μείωση των επιτοκίων και μια παράταση των διοριών αποπληρωμής του χρέους.
Σημειώνεται ότι σε αντάλλαγμα για το δάνειο ύψους 78 δισεκ. δολαρίων το οποίο χορηγήθηκε στη χώρα τον Μάιο του 2011 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικού Ταμείο, η πορτογαλική κυβέρνηση εφαρμόζει ένα δρακόντειο πρόγραμμα λιτότητας για να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της.
Για να σεβαστεί τους στόχους που έχουν τεθεί από τους πιστωτές της και για να μειώσει το έλλειμμά της στο 4% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της την επόμενη χρονιά, η κεντροδεξιά κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο προϋπολογισμού για το 2014 το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις στο δημόσιο.
«Σε αυτόν τον προϋπολογισμό, δεν υπάρχει πλέον θέμα θυσιών, αλλά μαρτυρίου», κατήγγειλε ο Φονσέκα, κρίνοντας ότι αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό έχουν ήδη φτάσει στα άκρα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Caritas στην Πορτογαλία η μεσαία τάξη έχει ήδη φτωχύνει πολύ, λόγω κυρίως της ανεργίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα