ΣΥΡΙΖΑ: Σε πλήρη απομόνωση ο πρωθυπουργός...(σσ δυστυχως ο Συριζα δέν καταλαβε τίποτα...Δυστυχώς ο Αντώνης βγήκε ενισχυμενος)..

"Έδειξε την εικόνα ενός πρωθυπουργού σε αποδρομή"...

Στο σχετικό σημείωμά του για τις τελευταίες εξελίξεις, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι "ο εξαφανισμένος – εδώ και εννέα μήνες από τη Βουλή – πρωθυπουργός, με τη...

χθεσινή του παρουσία, έδειξε το πραγματικό μνημονιακό του πρόσωπο στο πανελλήνιο, καθώς και πλήρη ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων".

Όπως υποστηρίζει, δεν μπόρεσε να απαντήσει ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του
έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκχυδάισε την συζήτηση με πρωτόγνωρες εκφράσεις και έδωσε ένα ακόμη πλήγμα στους θεσμούς και στην κοινοβουλευτική διαδικασία, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι δεν υπάρχει μεταπολιτευτικά προηγούμενο ανάλογης συμπεριφοράς πρωθυπουργού και ότι ο κ. Σαμαράς «έδειξε την εικόνα ενός πρωθυπουργού σε πλήρη απομόνωση, ενός πρωθυπουργού σε αποδρομή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει ότι μέσα σε 16 μήνες ο κ. Σαμαράς των μνημονίων έχει απωλέσει 25 βουλευτές και μπροστά του έχει να περάσει νέα μέτρα φορολόγησης των ακινήτων, πλειστηριασμών, μειώσεων στις συντάξεις και απολύσεων και όλα αυτά πριν την κατάθεση και ψήφιση του προϋπολογισμού στο τέλος του έτους.

Πλήρης ταύτιση Σαμαρά – Βενιζέλου

Σε εκτενή αναφορά στις σχέσεις ΣαμαράΒενιζέλου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι σε κανένα δεν προκαλεί πια καμία εντύπωση η πλήρης ταύτιση πολιτικής, λόγου και ύφους των κκ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Μαζί κυβερνούν, τα ίδια συμφέροντα εξυπηρετούν, μαζί κατεδαφίζουν την κοινωνία, μαζί θα καταρρεύσουν, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι χτες, με εντολή Σαμαρά- Βενιζέλου, αλληλοκαλύπτοντας ο ένας τον άλλο, ζήτησαν από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να ψηφίσουν ΝΑΙ στο πιο βάρβαρο κοκτέιλ μέτρων: Απολύσεις, μείωση συντάξεων, φορολόγηση ακινήτων και αγροτεμαχίων, πλειστηριασμοί και εξώσεις.

«Επανήλθε η πραγματική ατζέντα»

Κάνοντας μια συνολική αποτίμηση της συζήτησης στη Βουλή και της στήριξης των βουλευτών προς την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι είναι μάλλον η πρώτη φορά που βουλευτής εγκαταλείπει την κυβερνητική πλειοψηφία σε ψήφο εμπιστοσύνης (αναφερόμενος στην κυρία Θ. Τζάκρη) και προσθέτει ότι κανείς από τους ανεξάρτητους δεν καταψήφισε την πρόταση δυσπιστίας, όπως διέρρεαν οι κυβερνητικοί.

Το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας είναι ότι «επανέφερε την πραγματική ατζέντα στο προσκήνιο, βάζοντας τέλος στα επικοινωνιακά σόου και στα ψεύτικα αντάρτικα και δημιούργησε ένα ακόμη ρήγμα, μία νέα απώλεια, στην κυβερνητική πλειοψηφία». Εκτιμά επίσης ότι ανάγκασε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να παίξουν ρόλους αντιπολίτευσης, μιας και κανείς τους δεν μπορούσε να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο και κατέφευγε στην ανάλυση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης ανάγκασε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να έρθουν σε αντιπαράθεση πάνω στο σαθρό επίδικο της κεντροαριστεράς...
efsyn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα