Αποφασισμενος... ο αντωνης σαμαρας

18:52 19/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος Κούτρικας
Οικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Μία δύσκολη... εβδομάδα μπαίνει αφού η επίσκεψη του πρόεδρου του Eurogroup κ. Γιούνκερ στην Αθήνα την Τετάρτη αλλά και την Παρασκευή η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο...
όπου θα συναντηθεί με την Μέρκελ και το Σάββατο στο Παρίσι με τον Ολάντ... αναμένονται να σηματοδοτήσουν σημαντικές
εξελίξεις στην οικονομία αφού το θέμα θα είναι η "επιμήκυνση" του προγράμματος για... δυο έτη.
Ο Αντώνης Σαμαράς...είναι αποφασισμένος να ανατρέψει το κλίμα για την χώρα μας και να δείξει ότι η Ελλάδα... "μπορεί να πετύχει" τους στόχους της αρκεί να της δοθεί παράταση δύο ετών με κύριο στόχο την "πίστωση χρόνου" και την ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών.
Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν...ότι χρονικά είναι η κατάλληλη στιγμή αφού και τα μέτρα 11.6 δις θα πέσουν στο τραπέζι, αλλά και το Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενώ το πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα τεθεί σε ισχύ ενώ ταυτόχρονα θα προχωρούν και οι αποκρατικοποιήσεις με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι προσδοκίες για αναστροφή του κλίματος στην οικονομία μας!
Συνέπεια και επιμήκυνση του προγράμματος για δύο έτη-ενεργοποίηση των τραπεζών με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίηση-αξιοποίηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ είναι οι προσδοκίες της Ελληνικής αγοράς που περιμένει να ενεργοποιηθεί... πώς και πώς μετά από τόσο καιρό!
Πάντως... στην προσπάθεια ρόλο παίζει και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος 'οπου είδη βρίσκεται στη Γερμανία για να προετοιμάσει το κλίμα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ενώ από πλευράς Γαλλίας το κλίμα φαίνεται καλό αφού υπάρχει η διάθεση για στήριξη της Ελλάδος!
Δε μένει λοιπών... η Γερμανική πλευρά η οποία σε σχετικές δηλώσεις του ο Σόϊμπλε φαίνεται φειδωλός και τονίζει ότι: "δεν έχει νόημα να ρίχνουμε χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο"!
Σημασία... όμως έχουν οι τελικές δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ η οποία δεν πρέπει να φανεί αρνητική στο όλο θέμα...και γίνει το "μαύρο" πρόβατο της Ευρώπης!
Ο κύριος Σαμαράς πάντως για τα 23 δις που θα χρειαστούν επιπλέον θα προτείνει τρόπους για να μην περάσουν από τα Ευρωπαϊκά κοινοβούλια για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Το σίγουρο... είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΈΝΟΣ όπως δηλώνει στην Realnews... δίνοντας αυστηρές οδηγίες στους υπουργούς του για ταχύτατη προώθηση των μεταρρυθμίσεων χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος αφού προέχει το καλό της Ελλάδος και η αναστροφή του κακού κλίματος στην οικονομία που είναι αποτέλεσμα των προηγούμενων κυβερνήσεων!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΛΟΙΠΌΝ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ... Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ !
Σας ευχαριστώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα