Αντι για ποθεν εσχες, περιουσιολογιο...

17:50 26/8/2015 - Πηγή: Fimotro
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ''ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ'' ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ
Σημαντικές ανατροπές στα όσα μέχρι σήμερα ισχύουν ως προς την...
εξακρίβωση των πραγματικών περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων φορολογουμένων προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, έχει δώσει σαφείς εντολές να επιταχυνθεί η διαδικασία σχεδιασμού του Περιουσιολογίου, το οποίο μέχρι στιγμής είχε μείνει πίσω στους πρώτους επτά μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ
αν και αποτέλεσε σημαντική προεκλογική δέσμευση του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι στόχος του κ. Αλεξιάδη είναι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης προσπάθειας κάθαρσης και κατάδειξης της διαφορετικότητάς της σε σχέση με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, να έχει έτοιμο το σχέδιο νόμου για το νέο Περιουσιολόγιο μέσα στο επόμενο διάστημα ώστε αυτό να καταστεί λειτουργικό εντός των αρχών του επόμενου φορολογικού έτους.

Ειδικότερα, στις κατευθυντήριες γραμμές που μέχρι σήμερα υπάρχουν και μελετούνται, η όλη προσπάθεια του υπουργού προσανατολίζεται σε μείζονες αλλαγές. Πιο σημαντική είναι η κατάργηση του «πόθεν έσχες» από συγκεκριμένες ομάδες πολιτών (πολιτικοί, δημοσιογράφοι, κρατικοί λειτουργοί κ.ά.) και η αντικατάστασή τους με ετήσια δήλωση περιουσιακής κατάστασης, η οποία θα επιτρέψει τους αυτόματους ελέγχους αλλά και τη σύγκριση καταθέσεων και ακινήτων με τα πραγματικά δηλωθέντα εισοδήματα.

Η πρόταση αυτή έρχεται σε μια περίοδο όπου το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας ελέγχους και διασταυρώσεις μεταξύ φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή λοιπών περιουσιακών στοιχείων ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ασυνέπειες ή ασυμβατότητες.
Keywords
Τυχαία Θέματα