Ανακτωντας την αξιοπρεπεια της χωρας...

00:23 24/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Μια Αυγουστιάτικη θερμή, όπως και να το δει κανείς, μέρα, έφτασε στο τέλος της και η δυσωδία που μας έπνιξε σήμερα, από το πρωί, μέσω της επικαιρότητας, απερίγραπτη. Μαζί με τα χθεσινά ''απόνερα '' τα περί επαιτείας και περί δίσκου...
που η Ελλάδα περιφέρει, μέσω του πρωθυπουργού της, έκαναν και πάλι την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Μακάρι όμως να μέναμε σε αυτά. Τα καινούργια που μας βρήκαν σήμερα μιλούν για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας μας, ακόμα μια φορά, μέσα από το γερό ξεπούλημα,
που όμως μάθαμε, αφορά και κάποιες ακατοίκητες νησίδες, που όπως όλα δείχνουν, θα πέσουν και αυτές''υπέρ βωμών και εστιών''. Και ευτυχώς που κυβερνητικοί παράγοντες μας καθησύχασαν ότι θα ''αξιοποιήσουμε '' μόνο ακατοίκητες νησίδες, γιατί με τη φόρα που έχουμε πάρει πλέον, όλα είναι πιθανά.
Στη συνέχεια μάθαμε ότι σήμερα υπογράψαμε και τη '' συμφωνία '' με τη Siemens, συμπτωματικά βεβαίως, τρεις μέρες πριν τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και το '' κουκούλωμα των ευθυνών '' των υπευθύνων, αλλά και το πόσο στοίχισε ηθικά και υλικά στην Ελλάδα η '' συμφωνία '' αυτή. Διαβάζοντας δε το κείμενο της συμφωνίας αυτής, ανακτάς την αξιοπιστία της χώρας μονομιάς, χωρίς να χρειαστεί να κάνεις τίποτε άλλο.
Είχαμε όμως και τα τους διορισμούς παιδιών, συζύγων, κουμπάρων στη Βουλή από αρκετούς από τους βουλευτές μας. Ο κ. Τραγάκης μάλιστα, που όπως μάθαμε, είχε διορίσει εκεί μόνο τέσσερα συγγενικά του πρόσωπα, μας ενημέρωσε και με ανακοίνωση για το λόγο που έκανε αυτές τις προσλήψεις. Μας είπε λοιπόν ότι δεν υπήρχε νομοθετική ρύθμιση που να απαγορεύει κάτι τέτοιο διευκρινίζοντας ότι όταν κάποιος βουλευτής προσλαμβάνει τη μισή του οικογένεια στη Βουλή το κάνει αναζητώντας συνεργάτες έμπιστους και αποτελεσματικούς. Και μάλλον οι αποτελεσματικοί, με ένα περίεργο τρόπο, είναι όλοι απόφοιτοι Λυκείου. Μάλλον, όταν είσαι αποτελεσματικός, δε χρειάζεσαι ούτε μεταπτυχιακό, ούτε διδακτορικό. Έχεις, έτσι, απλά το χάρισμα. Και ο κ. Τραγάκης για να ξεχωρίσει το ηθικό από το ανήθικο, χρειαζόταν νομοθετική ρύθμιση. Φοβερή ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και εδώ.
Είχαμε όμως και το αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου από τον οικονομικό εισαγγελέα κύριο Πεπόνη. Αύριο θα δούμε αν το αίτημα αφορά στην υπόθεση των CDS ή τα όσα είπε στην κατάθεση του ο Π.Ρουμελιώτης για το ΔΝΤ, τον Γ. Παπανδρέου και το Μνημόνιο.
Αυτό κι αν αν είναι ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.
Ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και της περηφάνιας ενός ολόκληρου λαού μέσα στη διαπλοκή, τα '' μαγειρεύματα'', τα '' κουκουλώματα '', τη '' μπαμπεσιά '' και την ''αναξιοπρέπεια ''.
Γίνεται, κύριε Πρωθυπουργέ έτσι, απλά ρωτάω, γίνεται ;
Keywords
Τυχαία Θέματα