Η Μάγια Τσόκλη, ο καρκίνος και η πολιτική

23:11 23/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μάγια Τσόκλη δίνει παληκαρίσια μάχη κατά του καρκίνου και πιστεύει ότι η εμπλοκή της με την πολιτική ευθύνεται για την εμφάνισή του -ή έστω την επίσπευση της εξέλιξής του.

«Είχα καρκίνο στο στήθος, όπως χιλιάδες άλλες γυναίκες, εγχειρίστηκα, έκανα χημειοθεραπείες, συνεχίζω να παίρνω φάρμακα», είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια στο περιοδικό «ΕΓΩ».

«Φαίνεται ότι η

ψυχική διάθεση επηρεάζει καταλυτικά την υγεία. Έτσι, θεωρώ ότι η μεγάλη στενοχώρια από την εμπειρία μου με την πολιτική επίσπευσε, αν μη τι άλλο, την εξέλιξη της νόσου. Όμως, δεν ρίχνω την ευθύνη σε κανέναν άλλο παρά μόνο στον εαυτό μου».

Άνοιξε την ψυχή της, και αποκάλυψε πώς βίωνε την κάθε μέρα της ως ασθενής. Μίλησε για το σοκ που υπέστη τις πρώτες ημέρες, αλλά και ποιες σκέψεις κάνεις, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτό το σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Κακά τα ψέματα, όταν ασθενείς, είσαι μόνος σου· και μετά το πρώτο σοκ, έχεις ατελείωτες ώρες να σκεφτείς. Τι έκανες λάθος, τι θα αλλάξεις, τι πραγματικά αγαπάς… Συνειδητοποιείς ότι δεν ξυπνάς κανένα πρωί, έχοντας υπογράψει κάποιο συμβόλαιο ότι θα βγάλεις την ημέρα. Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να σου συμβεί κάτι αναπάντεχο.

Οπότε, πιο συνειδητά, πιο ουσιαστικά και πιο έντονα, ζεις τη στιγμή, το τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα