Ανακοινωση της εταιρειας ''ακτωρ '' για την υποθεση των σκοπιων...

15:12 14/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Όλες οι δραστηριότητες και χρηματοικονομικές συναλλαγές σχετικά με την κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου Ντέμιρ Κάπια-Σμόκβιτσα (νότιο τμήμα της ΠΓΔΜ, το οποίο συνδέει οδικά τη χώρα με την Ελλάδα),...
ως κομμάτι του Πανευρωπαϊκού άξονα 10, έχουν γίνει σύμφωνα με τους διεθνείς και τοπικούς νόμους και κανονισμούς, τονίζουν από την εταιρεία Άκτωρ σχετικά με τις κατηγορίες για την εμπλοκή της σε σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος στα Σκόπια.

«Αυτό
σημαίνει ότι καθε συναλλαγή, συμπεριλαμβανομένων των μισθών και επιδομάτων των εργαζομένων από την Έλλαδα προβλέπονται από συμβάσεις και τιμολόγια, μαζί με όλους τους φόρους και, τέλος, όλες οι πληρωμές έχουν γίνει μέσω του τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με το νόμο», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Ακτωρ.

Η ελληνική κατασκευαστική εταιρεία επισημαίνει ότι όλα τα δημοσιεύματα σχετικά με την εμπλοκή της σε δήθεν διακίνηση μιζών σχετικά με το έργο κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Ντέμιρ Κάπια-Σμόκβιτσα είναι αβάσιμα και αδικαιολόγητα.

Τι λέει το σκοπιανό κόμμα SDSM
Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, καταγγέλει «οικονομικό σκάνδαλο ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, στο οποίο εμπλέκονται η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι και η ελληνική κατασκευαστική Άκτωρ». Το SDSM κατηγορεί ακόμη την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι για το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ντέμιρ Κάπια-Σμόκβιτσα κατακυρώθηκε στην εταιρεία Άκτωρ και όχι σε άλλη εταιρεία, η οποία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, είχε υποβάλει καλύτερη προσφορά.

Η αντιπολίτευση της γειτονικής χώρας ισχυρίζεται εδώ και ημέρες ότι το σκάνδαλο αυτό «ξεδιπλώνεται» με τη μορφή του ξεπλύματος χρήματος.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα