Kaminhς εναντιον ταιπεδ για την παραχωρηση των προσφυγικων...

14:41 14/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Να διεκδικήσει τα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ...
ενώ διευκρίνισε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του ΤΑΙΠΕΔ για να το καταφέρει. Ο κ. Καμίνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως οι προσφυγικές κατοικίες αποτελούν περιουσία του Δήμου και δεν έπρεπε να μεταβιβαστούν στο ΤΑΙΠΕΔ.

Να σημειωθεί πως το κτηριακό συγκρότημα μεταβιβάστηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ). Εκτός από τα προσφυγικά, στο ΤΑΙΠΕΔ
μεταβιβάστηκαν άλλα 167 ακίνητα του Δημοσίου.

Για το γήπεδο της Λεωφόρου
«Δεν υπάρχει περίπτωση να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου, προτού ο Παναθηναϊκός αποκτήσει νέο γήπεδο. Είναι σαφές το Προεδρικό Διάταγμα που είχε ετοιμάσει ο Δήμος», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε: «Αυτό το θέμα πρέπει να κλείσει, αν δεν κλείσει το καλλιεργούν κάποιοι για προεκλογικούς λόγους».

Για τα προσφυγικά
Σχετικά με τα προσφυγικά, για τα οποία ο κ. Καμίνης σκέφτεται να κινηθεί νομικά κατά του ΤΑΙΠΕΔ, πρόκειται για τις οκτώ πολυκατοικίες που χτίστηκαν την περίοδο 1933-1935 για να στεγάσουν τους Μικρασιάτες πρόσφυγες. Το κτηριακό συγκρότημα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά έργα του 20ού αιώνα στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στους τοίχους τους σώζονται οι σφαίρες των Δεκεμβριανών του 1944. Σήμερα κατοικούνται περί τα 50 από τα 228 διαμερίσματα του συγκροτήματος. Αν και εκτιμάται ότι το Δημόσιο διαθέτει 177 διαμερίσματα, στο ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάστηκαν 137.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα