''ψαχνουμε στον ινδικο, δεν αποκλειουμε την αεροπειρατεια''...

15:12 14/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Έπειτα από το φιάσκο με τις ανακοινώσεις - διαψεύσεις για το μοιραίο μαλαισιανό Boeing, που από το πρωί του Σαββάτου «γεννούν» νέα σενάρια σχετικά...
με την τύχη των επιβατών, οι Μαλαισιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν θα ξαναδώσουν στοιχεία για το αεροπλάνο, αν δεν διασταυρωθούν πρώτα.

Στη σημερινή -καθιερωμένη πλέον- συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας είπε ότι στις έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους συμμετέχουν τώρα 57 πλοία και 48 αεροσκάφη
από 13 χώρες, ενώ τόνισε ότι οι αρχές της χώρας του συνεργάζονται πλέον πολύ στενά με τις ΗΠΑ.

Επίσης επιβεβαίωσε ότι σήμερα άρχισαν έρευνες στη Θάλασσα του Ανταμάν στον Ινδικό Ωκεανό, για το χαμένο αεροσκάφος. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Ινδίας έστειλε τρία πλοία και τρία αεροσκάφη για να βοηθήσουν στις έρευνες.

Πάντως, ο υπουργός Μεταφορών τόνισε πως για την ώρα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αεροπειρατείας.

Λίγο νωρίτερα, πληροφορίες από τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιος οδήγησε εσκεμμένα το αεροσκάφος προς τα νησιά Ανταμάν.

Τα μέσα επικαλούνταν δηλώσεις αξιωματούχων που συμμετείχαν στις έρευνες.

Σε αντίθεση με τις αντικρουόμενες πληροφορίες των αξιωματούχων της Μαλαισίας, οι αμερικάνοι αξιωματούχοι δήλωσαν εξαρχής πως θεωρούν ότι το αεροπλάνο των μαλαισιανών αερογραμμών που αγνοείται έχει συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό και έχει χαθεί στα νερά του.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα