Αδεια απο τοn aσαντ για ριψη τροφης σε πολιορκημενες περιοχες θα ζητησει ο οηε...

21:00 3/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Τα Ηνωμένα Έθνη θα ζητήσουν την Κυριακή από τη συριακή κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει ...
η επιχείρηση μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας από αέρος σε περιοχές που τελούν υπό πολιορκία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του Οργανισμού, Στίβεν Ο' Μπράιεν.

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κεκλεισμένων των θυρών. Τον περασμένο μήνα, τα μέλη της Διεθνούς Ομάδας Στήριξης
της Συρίας, στην οποία μετέχουν η Ρωσία και οι ΗΠΑ, συμφώνησαν ότι από την 1η Ιουνίου το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ θα πρέπει να προχωρήσει σε αεροπορικές ρίψεις τροφίμων στις πολιορκημένες περιοχές, εάν δεν υπάρχει πρόσβαση σε αυτές από ξηράς.

Ο κ.Ο' Μπράιεν τόνισε ότι είναι αναγκαία η έγκριση της Δαμασκού προκειμένου να προωθηθούν αεροπορικώς τρόφιμα και φάρμακα στους πολιορκημένους αμάχους, τα θύματα ενός εμφύλιου πολέμου που μαίνεται εδώ και πέντε χρόνια στη Συρία. Η Γαλλία, που προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας αυτόν τον μήνα, έκανε έκκληση στη Ρωσία να ασκήσει πιέσεις στη Δαμασκό ώστε το συριακό καθεστώς να διευκολύνει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Ράμζι Εζελντίν Ράμζι, ο αναπληρωτής ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία, τόνισε από τη Γενεύη ότι οι ρίψεις βοήθειας από αέρος δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα περίπλοκη επιχείρηση, για την οποία θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως η συριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίτς, για τη μεταφορά της βοήθειας, ο Οργανισμός θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ελικόπτερα. "Στις αστικές ζώνες, η ρίψη εφοδίων από αεροπλάνο δεν είναι εφικτή. Το κάθε ελικόπτερο θα μεταφέρει περίπου 3 τόνους και θα προσγειώνεται για να αδειάσει το φορτίο του"
Keywords
Τυχαία Θέματα