ΑΔΕΔΥ: ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

19:56 15/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 18 Μαϊου αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με αιχμή το ωράριο και το νομοσχέδιο που θα συζητείται εκείνη την ημέρα στη Βουλή. Η στάση θα πραγματοποιηθεί από τις 11.30 μέχρι λήξη...

του ωραρίου και η απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη μπροστά στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Σε
ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ ψηφίζουν στη Βουλή την αύξηση των ωρών εργασίας στο δημόσιο στις 40, προσθέτοντας 2,5 αλλά και 10 ώρες εργασίας την βδομάδα για κάποιες κατηγορίες εργαζόμενων».

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «Είναι φανερό ότι η αύξηση των ωρών εργασίας θα επεκταθεί και σε άλλους κλάδους που σήμερα δεν περιλαμβάνονται όπως πχ εκπαίδευση κλπ».

«Η αύξηση των ωρών εργασίας πέρα από την κατάργηση ενός δικαιώματος που έχει κατακτηθεί με αγώνες, έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό, στον ελεύθερο χρόνο και στην ίδια την ζωή των εργαζομένων», τονίζει.

«Η αύξηση των ωρών εργασίας οδηγεί σε νέες οριζόντιες περικοπές των εισοδημάτων των εργαζομένων από 6 έως 20%», επισημαίνει.

«Συνδέεται με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και την καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας στο Δημόσιο σε βάρος κυρίως των νέων (που το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 37%) και της λειτουργίας των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες», προσθέτει.

Ακόμη, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι «επιδεινώνει τη θέση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες (νοσοκομεία, μηχανογραφικές υπηρεσίες, εργαστήρια, τομείς Αυτοδιοίκησης κ.α.) και δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, αφού με τη συγκεκριμένη ρύθμιση καταργούνται συλλήβδην και ισοπεδωτικά οι ρυθμίσεις για λιγότερη έκθεση σε επιβλαβείς συνθήκες και παράγοντες για την ίδια την υγεία τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα