ΣΚΟΥΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΤΑ ΔΙΕΝΗ ΜΜΕ

16:50 15/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο επικεφαλής του ΔΝΤ βρίσκεται πλεον στο στόχαστρο σε όλον τον κόσμο σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη διαχείριση της κρίσης χρέους καθώς και της υποψηφιότητας του στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2012. Με το τελευταίο του...
παραστράτημα ασχολείται όλος ο Τύπος, αποσπάσματα του οποίου σας παραθέτουμε
Για υπόθεση που ρίχνει «βαριά σκιά» στο πολιτικό μέλλον του Ντομινίκ Στρος Καν
κάνει λόγο η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας Le Monde, αντανακλώντας το κλίμα στην πλειονότητα των διεθνών Μέσων Ενημέρωσης.

Οι σοσιαλιστές χάνουν το φαβορί των δημοσκοπήσεων αναφέρει η Liberation που σημειώνει ότι ο Στρος Καν πρέπει να απολογηθεί για ένα βαρύτατο ατόπημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βρετανική Guardian που αναφέρεται στη δραματική, όπως την αποκαλεί, σύλληψη λίγο πριν αναχωρήσει η πτήση για την Ευρώπη όπου ο Ντομινίκ Στρος Καν είχε πλήθος προγραμματισμένων συναντήσεων.

Η εξέλιξη αυτή, όπως επισημαίνει το BBC, έρχεται μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή εν μέσω της ευρωκρίσης και ίσως εκτροχιάσει τις όποιες φιλοδοξίες έχει για την προεδρία της Γαλλίας τον επόμενο χρόνο καθώς φέρεται ως επικρατέστερος υποψήφιος των Σοσιαλιστών.

Όπως εξηγεί ο ανταποκριτής του BBC στο Παρίσι Χιου Σκόφιλντ, είναι μια πολύ σημαντική πολιτική προσωπικότητα.

Η ισπανική εφημερίδα El Pais αναφέρει ότι ο Στρος Καν θεωρείται ως ο πιο ισχυρός υποψήφιος για την προεδρία των Σοσιαλιστών και μάλιστα, είχε καταγγείλει τον πιο πλούσιο τρόπο ζωής του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι με τη θέση του ως επικεφαλής το ΔΝΤ είχε καταφέρει να αποκομίσει διεθνή αναγνωρισιμότητα και κύρος στη χώρα του.

Πρόσφατα είδαν το φως φωτογραφίες του σε μία πολυτελή Porsche πράγμα που τον έβαλε στο στόχαστρο καυστικής κριτικής περί «σοσιαλιστών της σαμπάνιας».

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Στρος-Καν είχε ζητήσει συγγνώμη για ένα «σφάλμα κρίσεως» που διέπραξε στη σχέση του με μια υφισταμένη του, αλλά επέμεινε πως δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε καταχράστηκε τη θέση του, κάτι στο οποίο κατέληξε εσωτερική έρευνα από επιτροπή του διεθνούς οικονομικού οργανισμού
Keywords
Τυχαία Θέματα