Stis 17/10 h oλομελεια εφετων για εφετη ανακριτη στην υποθεση της χ.α...

14:58 9/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Στις 17 Οκτωβρίου θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών για να ορίσει εφέτη ειδικό ανακριτή για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Μέχρι τότε, δικαστικές πηγές...
αναφέρουν ότι οι ανακριτές διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, δεν θα προβούν σε εντάλματα σύλληψης κατονομαζομένων μελών της οργάνωσης, καθώς δεν επιθυμούν να προκαταλάβουν τους εφέτες ανακριτές που θα αναλάβουν την υπόθεση.
Πάντως, το μεσημέρι παραδόθηκε άλλο ένα άτομο που καταζητείτο, με ένταλμα σύλληψης. Σύμφωνα
με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, πρόκειται για 36χρονο που παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εν συνεχεία συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική.
Σχετικά με την αναφορά που έστειλαν στη Βουλή οι ανακριτές, με την οποία ζητούν την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, οι ίδιες δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι ουσιαστικά αυτή η αναφορά αποτελεί ένα άτυπο συμπέρασμα των ανακριτών με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει, ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε και ως εγκληματική οργάνωση με σαφή στόχο την κατάλυση του πολιτεύματος.
Στο έγγραφό τους οι ανακριτές, αναφέρουν πως από τις καταθέσεις των μαρτύρων υπάρχουν πλήθος στοιχείων σε βάρος βουλευτών, ενώ επισημαίνουν πως «..σκοπός της Χρυσής Αυγής ήταν και παραμένει, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (134ΠΚ)…Προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης φορολογικών αδικημάτων αλλά και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος…. Για όλες τις προαναφερθείσες αξιόποινες πράξεις για τις οποίες δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη θα αποσταλεί σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».
Εν τω μεταξύ, όπως είναι ήδη γνωστό αύριο Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτών για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος όπως έχει ήδη ομολογήσει δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα