''aδιεξοδη η πολιτικη της ε.ε για τους μεταναστεσ''...

13:25 9/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Ως αδιέξοδη και απάνθρωπη χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. που εφαρμόζει και η ελληνική κυβέρνηση και ζητεί μεταξύ άλλων ...
αλλαγή των ισχύουσων νομοθεσιών και ανθρώπινη προσέγγιση για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Με αφορμή την τραγωδία την περασμένη εβδομάδα στην Λαμπεντούζα όπου εκατοντάδες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τις ιταλικές ακτές, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τις πάγιες θέσεις
του για ριζική τροποποίηση του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Άσυλο και τη Μετανάστευση προς την κατεύθυνση της αναλογικής κατανομής των μεταναστών και των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ζητεί την κατάργηση του Κανονισμού Δουβλίνο 2 και κατάλληλη τροποποίηση του κανονισμού Δουβλίνο 3,την κατάργηση των πρακτικών αναχαιτίσεων των μεταναστών από τη FRONTEX και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την άμεση δημιουργία ανοικτών κέντρων φιλοξενίας των μεταναστών με σκοπό την καταγραφή και την προσωρινή διαμονή τους μέχρι να ρυθμιστεί το καθεστώς διαμονής ή προώθησής τους σε άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την ελληνική κυβέρνηση συνυπεύθυνη για την εφαρμογή της «απάνθρωπης πολιτικής» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την καλεί να αδράξει την ευκαιρία και να διεκδικήσει ανθρώπινη πολιτική για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα