REUTERS:ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΣΑΜΑ

10:01 5/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Μπορεί ο αμερικανός πρόεδρος να δήλωσε χθες ότι δεν έχει κανένα σκοπό να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού Οσάμα Μπιν Λάντεν, ωστόσο αυτό δεν απέτρεψε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters να δημοσιεύσει φωτογραφικό υλικό και μάλιστα πολύ σκληρό...
από την αμερικανική επιχείρηση. Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται τρία πρωτοπαλίκαρα του ηγέτη της Αλ Κάιντα που έπεσαν νεκρά μέσα σε λίμνες αίματος.
Κατά
του πρακτορείου διατυπώθηκαν πολλές αιτιάσεις, ωστόσο αυτό απάντησε: «Καθώς αυτό είναι ένα θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, το Reuters αποφάσισε να αποστείλει αυτές τις φωτογραφίες στους πελάτες του και να τους επιτρέψει να πάρουν εκείνοι την απόφαση για το αν θα τις δημοσιεύσουν».
Όπως ανέφερε το πρακτορείο, αγόρασε τις φωτογραφίες από έναν πακιστανό αξιωματούχο που μπήκε στο σπίτι του Μπιν Λάντεν περίπου μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της αμερικανικής επιχείρησης.
Το Reuters είναι πεπεισμένο για την αυθεντικότητα των φωτογραφιών καθώς μέσα στο υλικό μπορεί κανείς να διακρίνει σημαντικές λεπτομέρειες όπως τα απομεινάρια ενός κατεστραμμένου ελικοπτέρου.
Keywords
Τυχαία Θέματα