Me kληρωση οι θεσεις στις λαικες αγορες επιμενει ο χατζηδακης...

22:25 25/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Τις προωθούμενες αλλαγές στις λαϊκές αγορές που φέρνει το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ...
επισημαίνοντας προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων που αντιδρούν ότι «δεν πρέπει να νομοθετούμε υπερ των λίγων. Στην κυβέρνηση και στο υπουργείο έχουμε ξεκαθαρίσει ότι κοιτάμε το γενικότερο συμφέρον».

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από τα μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής
ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια καθώς αποτελεί προαπαιτούμενο.

Ειδικότερα για το θέμα της νέας χωροθέτησης των λαϊκών αγορών βάσει της οποίας η σειρά των πάγκων των εμπόρων θα ορίζεται με κλήρωση, διάταξη που συγκεντρώνει τις περισσότερες αντιδράσεις είπε ότι με τον τρόπο αυτό «θα σταματήσει αυτό που όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν πιέσεις για μικρορυθμίσεις και μικροβολέματα που δεν γίνονται με διαφανή τρόπο - δεν θέλω να πω ότι υπάρχουν χρηματισμοί -. Αντί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία λέμε να υπάρξει διαφάνεια».

Πάντως, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Χατζηδάκη ενδεχομένως να υπάρξει αλλαγή στην ρύθμιση ώστε η κλήρωση να διενεργείται κάθε 2 χρόνια και όχι σε ετησίως.

Πέραν αυτού υποστήριξε την διάταξη που απορρέει από την έκθεση του ΟΟΣΑ σύμφωνα με την οποία οι λαϊκές αγορές πρέπει να «σπάσουν» σε δύο τμήματα ώστε στο ένα να πωλούν οι έμποροι και στο άλλο οι παραγωγοί.

Στο αίτημα αρκετών φορέων του κλάδου του υπαίθριου εμπορίου να τους δοθεί η δυνατότητα να λειτουργούν χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να τηρούν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα ξεκαθάρισε ότι «Δεν θα ήταν δίκαιο να ισχύει για τους καταστηματάρχες και να μην ισχύσει για το υπαίθριο εμπόριο Δεν μπορούν τα ταμεία να λειτουργήσουν χωρίς ασφαλιστικές εισφορές».

Τέλος τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς προανήγγειλαν αλλαγές στο νέο ποινολόγιο για τις υπαίθριες αγορές.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα