IIF: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ ΣΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ»

Οι μεγάλες τράπεζες, μέλη του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), επισήμαναν σήμερα ότι υπάρχουν "όρια" στο επίπεδο κουρέματος του ελληνικού χρέους που μπορούν να δεχτούν εθελοντικά. Οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζονται στις Βρυξέλλες...
"ωστόσο, υπάρχουν όρια σε αυτό που μπορεί να θεωρηθεί ως εθελοντικό", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του IIF, Τσαρλς Νταλάρα,
σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην Ουάσινγκτον.

Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν νωρίτερα ότι βρίσκονται "σχετικά κοντά" σε μια συμφωνία με βάση την οποία οι τράπεζες θα δεχτούν κούρεμα του ελληνικού χρέους σε ποσοστό 40%. Διπλωματικές πηγές ωστόσο σημείωναν ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με στόχο να φτάσει το κούρεμα στο 50-60%.

Ο Νταλάρα υπογράμμισε ότι "μια προσέγγιση που δεν θα βασιζόταν στη συνεργασία και θα αφορούσε μονομερείς ενέργειες θα ισοδυναμούσε με χρεοκοπία, γεγονός που θα απομόνωνε την ελληνική οικονομία από τις διεθνείς αγορές επί πολλά χρόνια".

"Συνεχίζουμε να μελετάμε τις επιλογές που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε μια ρεαλιστική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και θα είχαν ως αποτέλεσμα την επανεμφάνιση της ανάπτυξης και των επενδύσεων" στην Ελλάδα, πρόσθεσε. "Υποστηρίζουμε πάντα την αναζήτηση εποικοδομητικών λύσεων από τις οποίες θα μπορούσαν να επωφεληθούν όχι μόνο οι επενδυτές αλλά και η Ελλάδα", διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα