H γεννηση του πριγκιπικου τεκνου σε αριθμους...

08:34 24/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Η γέννηση του πριγκιπικού τέκνου ή αλλιώς του «βασιλικού μωρού», όπως ονομαζόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης της Κέιτ Μίντλετον, αποτέλεσε ...
ένα από τα πλέον πολυσυζητημένα θέματα στα κοινωνικά δίκτυα, με προεξάρχοντα τα δύο δημοφιλέστερα, Twitter και Facebook.
Η βρετανική βασιλική οικογένεια δημιούργησε, δε, νέα παράδοση με την ανακοίνωση της επιτυχίας του τοκετού διαδικτυακά.
Ακολουθεί
η παράθεση μιας σειράς αριθμών οι οποίοι συνδέονται με τη γέννηση του τρίτου κατά σειρά διαδοχής κληρονόμου του θρόνου του Ηνωμένου Βασιλείου.
15.095 Ο αριθμός των αναμεταδόσεων (retweets) του επίσημου μηνύματος του βασιλικού οίκου του Κλάρενς στο Twitter με το οποίο ανακοινωνόταν επίσημα η γέννηση του υιού του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας Κέιτ.
66.887 Ο αριθμός των κοινοποιήσεων από άλλους χρήστες της αντίστοιχης ανακοίνωσης του βρετανικού θρόνου στην επίσημη σελίδα του στο Facebook με την οποία επιβεβαιωνόταν ο επιτυχής πριγκιπικός τοκετός.
366.016 Ο αριθμός των «Μου Αρέσει» (Like) τον οποίο έλαβε η σχετική δημοσίευση στο facebook.
22.143 Ο αριθμός των σχολίων στη δημοσίευση στο Facebook η οποία ανακοίνωσε την «έλευση» του πρίγκιπα του Κέμπριτζ.
2.700 Ο αριθμός των αναμεταδόσεων (retweets) του μηνύματος συγχαρητηρίων του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον προς το πριγκιπικό ζεύγος. Τα αντίστοιχα μηνύματα του αρχηγού των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ και του αρχηγού των Εργατικών, Εντ Μίλιμπαντ, αναμεταδόθηκαν 101 και 225 φορές αντίστοιχα.
489.896 Ο αριθμός των μηνυμάτων (tweets) στα οποία υπήρχε αναφορά στο πριγκιπικό τέκνο με τις σημάνσεις #royalbaby, Duchess of Cambridge, Hospital Paddington London, Kate Middleton, St. Mary’s Hospital, Royal Highness, Catherine Middleton and Paddington μεταξύ των 8 π.μ. και των 4 μ.μ. της Δευτέρας.
41 Πρόκειται για το ποσοστό επί της εκατό των σχετικών με τη γέννηση μηνυμάτων (tweets), το οποίο είχε ως προέλευση το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 29% των μηνυμάτων είχε προέλευση τις ΗΠΑ, ενώ η Αυστραλία ακολούθησε με 6%.
62 Το ποσοστό των μηνυμάτων με θετικό χαρακτήρα, σε αντίθεση με το 38% το οποίο ήταν επικριτικού περιεχομένου.
3 Ο νεογέννητος πρίγκιπας είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, στέλνοντας τον πρίγκιπα Χάρι στην τέταρτη θέση.
43 Σε περίπτωση ανάληψης του θρόνου, ο πρίγκιπας θα είναι ο 43ος μονάρχης με πρώτο τον Γουίλιαμ τον Κατακτητή το 1066, σε περίπτωση που θα μεσολαβήσουν οι βασιλείες του πρίγκιπα Καρόλου και του πατέρα του μωρού, πρίγκιπα Γουίλιαμ.
4.24 Η ώρα Μεγάλης Βρετανίας της Δευτέρας, 22 Ιουλίου 2013 που η Κέιτ Μίντλετον γέννησε το αγοράκι βάρους 3,978 κιλών. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ βρισκόταν δίπλα της καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού στο νοσοκομείο Lindo Wing of St Mary's του Λονδίνου.
41 Το βασιλικό έφιππο πυροβολικό θα κινηθεί από το παλάτι του Μπάκινχαμ προς το Green Park όπου θα τιμήσει το νέο πρίγκιπα με 41 βολές στις 4 μ.μ ώρα Ελλάδος της 23ης Ιουλίου. Τμήμα του πυροβολικού το οποίο σταθμεύει εντός του Λονδίνου θα αποτίσει φόρο τιμής με 62 βολές από το Gun Wharf στον Πύργο του Λονδίνου την ίδια ώρα.
16 Ο αριθμός των χωρών των οποίων το νεογέννητο τέκνο θα αποτελεί, εάν βασιλέψει, τον αρχηγό του κράτους.
6.265 Το κόστος, σε βρετανικές λίρες, της παραμονής για μία νύκτα σε ιδιωτική πτέρυγα στο νοσοκομείο Lindo. Σε ευρώ, το ποσό μεταφράζεται στις 7.294.
2 Τα έτη τα οποία ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η δούκισσα Κέιτ ήταν συζευγμένοι πριν από τη γέννηση του «πριγκιπικού τέκνου».
1948 Το τελευταίο έτος κατά το οποίο ο υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν υποχρεωμένος να είναι παρών στους βασιλικούς τοκετούς για την διασφάλιση της γνησιότητας του διαδόχου, ώστε να μην υπάρξει… αλλαγή μωρού και διασπαστεί η ενότητα του «γαλάζιου αίματος» από κάποιας μορφής απάτη.
312 Τα χρόνια κατά τα οποία ίσχυε ο νόμος για τη διαδοχή στο θρόνο, ο οποίος άλλαξε πρόσφατα από το βρετανικό κοινοβούλιο, ώστε το τέκνο να μπορούσε να βασιλεύσει ακόμη και αν επρόκειτο για κορίτσι.
240 Τα εκατομμύρια σε λίρες στερλίνες τα οποία υπολογίζονται ως ώθηση στη βρετανική οικονομία λόγω της πριγκιπικής γέννησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Σε ευρώ, το ποσό διαμορφώνεται στα 279,65 εκατομμύρια.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα