Eπιμνημοσυνη δεηση στο χωρο της σιδηροδρομικης τραγωδιας στην ισπανια...

16:46 30/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Επιμνημόσυνη δέη ση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο σημείο της βορειοδυτικής Ισπανίας, στην επαρχία της Γαλικίας, όπου 79 άνθρωποι ...
έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη εβδομάδα μετά τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας στην οποία επέβαιναν.Η τελετή έλαβε χώρα στην πόλη Σαντιάγο Δε Κομποστέλα, η οποία αποτελεί τόπο προσκυνήματος για καθολικούς πιστούς και στα περίχωρα της οποίας συνέβη το δυστύχημα.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τόσο ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, όσο και μέλη της ισπανικής βασιλικής οικογένειας.
Ο οδηγός του τρένου, Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν Άμο, ο
οποίος κατηγορείται για δολοφονίες εξ αμελείας, αφέθηκε ελεύθερος την Κυριακή.Οι αρχές του Σαντιάγο προετοιμάζονταν μέχρι την Τετάρτη, οπότε και συνέβη το μοιραίο γεγονός, για τους εορτασμούς του Αγίου Ιακώβου (St James) της Κομποστέλα, προστάτη της Ισπανίας, ωστόσο τους ακύρωσαν άμεσα μετά το ατύχημα.Σύμφωνα με ισπανούς αξιωματούχους, 70 άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο, 22 εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο κ. Γκαρθόν, 52 ετών, προσήχθη στο δικαστήριο με χειροπέδες την Κυριακή, με εμφανή τα τραύματα στο κεφάλι του από τον τραυματισμό του στο δυστύχημα. Ο οδηγός υποβλήθηκε σε δίωρη ανάκριση από τον δικαστή Λουίς Αλαέθ.
Αργότερα, σύμφωνα με την ισπανική δικαιοσύνη, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και θα παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα στο δικαστήριο, ενώ του απαγορεύθηκε και η έξοδος από τη χώρα χωρίς άδεια.
Το διαβατήριό του παραδόθηκε στη δικαιοσύνη, ενώ ακυρώθηκε και το δίπλωμα με βάση το οποίο του επιτρέπεται να οδηγεί τρένα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα