Την φθινοπωρινή … επίθεση ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την τελική επίθεσή της ετοιμάζει τις επόμενες ημέρες η Κουμουνδούρου κάνοντας ολοκληρωτική στροφή στο λαϊκισμό και αγκαλιάζοντας όλους τους… φτωχούς και καταφρονεμένους υποσχόμενους επιστροφή στον Παράδεισο όπου θα τους περιμένουν και … χανουμάκια να τους κάνουν αέρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι επικοινωνιολόγοι του επιχειρούν να προσεταιριστούν όλους τους κλάδους που θίγονται δικαίως ή αδίκως από τα σχέδια αναδιάρθρωσης

του δημόσιου τομέα. Ακόμη και τους κλάδους που ζουν σε βάρος του ελληνικού λαού και που θα έπρεπε να έχουν μεταρρυθμιστεί εδώ και δεκαετίες.

Χρησιμοποιώντας το βιβλικό «αφήστε τους να έλθουν προς εμέ» ο κ. Τσίπρας αγκαλιάζει όλο το δημόσιο τομέα, εκεί δηλαδή που στηρίχθηκε και ο πιο ακραίος λαϊκισμός του Ανδρέα Παπανδρέου προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματίσει μια σειρά από συναντήσεις με εκπαιδευτικούς και στη συνέχεια με συνδικαλιστές από το χώρο της υγείας ενώ θα προχωρήσει σε συμβολικές επισκέψεις κι εκδηλώσεις σε εταιρείες του δημοσίου που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση, βλέπει ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κ.λπ.

Ο κ. Τσίπρας θα δεχθεί την ΟΛΜΕ και τον «σύντροφο» Κοτσυφάκη τον πρόεδρό της καθώς ποντάρει πολύ στην έκρηξη της δυσαρέσκειάς τους η οποία μεταφράζεται σε λουκέτο στα σχολεία τον Σεπτέμβριο. Με την Παιδεία να μη λειτουργεί η Κουμουνδούρου εκτιμά ότι θα ανάψει τη φλόγα που θέλει κατά της κυβέρνησης. Αν μάλιστα στο χορό μπει και η Υγεία τότε η πίεση θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.). Για τις επόμενες ημέρες σχεδιάζει ανάλογη συνάντηση με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία.

Αν και μέχρι σήμερα οι αντιδράσεις δεν ήταν έντονες και οι συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι συνδικαλιστές δεν γέμιζαν ούτε δύο λεωφορεία, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι με το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας θα ενταθεί η κοινωνική έκρηξη. Και γι’ αυτό το λόγο ήδη η Κουμουνδούρου κατηγορείται ότι ετοιμάζει σενάρια κοινωνικής έντασης και τα «πριμοδοτεί» ώστε να καρπωθεί από τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μάλιστα, σε συζητήσεις που κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με συνδικαλιστές τους υπόσχονται ότι θα επαναφέρουν στο δημόσιο όσους απολυθούν, θα επιστραφούν στο κράτος οι εταιρείες που θα ιδιωτικοποιηθούν και όλα θα γίνουν όπως παλιά. Και οι συνδικαλιστές φυσικά γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν μερικές ημέρες από την Κουμουνδούρου:

«Οι στυγνοί τεχνοκράτες των Βρυξελλών και οι κυβερνητικοί υπάλληλοί τους είναι εχθροί των εργαζομένων και του λαού και τους δηλώνει πολύ απλά ότι ματαιοπονούν. Η επερχόμενη αριστερή διακυβέρνηση δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία από αυτές τις απολύσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τον Δεκέμβριο έχει καταθέσει πρόταση νόμου με την οποία επαναφέρει όλους τους διαθέσιμους στην δημόσια υπηρεσία».

Keywords
Τυχαία Θέματα