Aπλα μαθηματικα!

Γράφει ο Μπάμπης Νικόπουλος
Αγαπητό Fimotro,
σε μία καθαρά προσωποκεντρική εκλογή όπως αυτή της εκλογής περιφερειάρχη, το Μάη του 2014, ο Τζιτζικώστας κατεβαίνοντας ανεξάρτητος κι ''αντάρτης'' της ΝΔ στην Κεντρική Μακεδονία, κατάφερε...
κι έπεισε να τον ψηφίσουν 322.829 (32,81%) πολίτες στον Α' γύρο των εκλογών, όπου υπερίσχυσε κατά κράτος του υποψηφίου της ΝΔ Γιάννη Ιωαννίδη και της υποψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ Χαραλαμπίδου (πήραν αντίστοιχα 18,6%
και 11,74%). Να σημειωθεί ότι στις Ευρωεκλογές και στις επόμενες δύο εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ επικράτησε με ποσοστά περί του 30% στην περιφέρεια αυτή. Άρα οι πολίτες έκαναν μία πολιτική επιλογή με ξεκάθαρο κριτήριο το Πρόσωπο!

Στο Β' δε γύρο των εκλογών στην περιφέρεια αυτή, ο Τζιτζικώστας πήρε 71,01% και 562.964 (!!!) ψήφους και σάρωσε τον κόουτς-υποψήφιο της Συγγρού!

Στις Εθνικές Βουλευτικές Εκλογές τώρα, την τελευταία φορά όπου είχαμε σταυρό προτίμησης κι άρα (και) προσωποκεντρική εκλογή, στη Β' Αθήνας από όπου προέρχονται οι άλλοι τρεις (εκτός του Τζιτζικώστα) υποψήφιοι Πρόεδροι της ΝΔ, σημειώθηκαν τα εξής πολύ ενδιαφέροντα νούμερα:
1. Όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ μαζί κι άρα και το κόμμα, πήραν 263.453 ψήφους, λιγότερες από όσες ψήφους πήρε ο Τζιτζικώστας μόνος του και στον Α' και στο Β' γύρο των περιφερειακών εκλογών!
2. Ο Μητσοτάκης πήρε 89.450 ψήφους (και βγήκε δεύτερος), ο Άδωνις 70.853 ψήφους (και βγήκε τρίτος) και ο Μεϊμαράκης 41.808 ψήφους (και βγήκε έκτος!!!).

Ρωτάω λοιπό εγώ ο μπακάλης τους επιστήμονες δημοσκόπους. Η εκλογή Προέδρου της ΝΔ, είναι μία καθαρά προσωποκεντρική εκλογή; Αναμένουν πάνω από 782.136 πολίτες να προσέλθουν στις γαλάζιες κάλπες (τόσοι πήγαν στην εκλογή Σαμαρά το 2009); Αν μόνο οι φίλοι του Τζιτζικώστα από την Κεντρική Μακεδονία προσέλθουν να ψηφίσουν μαζικά, επειδή όπως αποδείχτηκε τον πιστεύουν σαν άτομο, και πάρει ο υποψήφιος αυτός τις 330.000-560.00 προσωπικές ψήφους των Περιφερειακών εκλογών, υπάρχει περίπτωση να ηττηθεί από τον (έκτο) Μεϊμαράκη με 25% διαφορά όπως προσπαθούν να μας πείσουν σήμερα;

Όπως πολύ σωστά έγραψε το Fimotro, από τη στιγμή που το σώμα των εκλεκτόρων δεν μπορεί να προσδιορισθεί ούτε κατά προσέγγιση (όπως έγινε για άλλους λόγους και στο δημοψήφισμα για το ΟΧΙ), είναι ανεύθυνο και γελοίο να δημοσιοποιούνται έρευνες με πρόθεση ψήφου!

Όταν μάλιστα η πολιτική (κοινή λογική) αλλά και τα απλά πολιτικά μαθηματικά όπως σας τα ανέπτυξα λίγο πιο πάνω, συνηγορούν προς το τελείως αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσπαθούν κάποιοι να μας επιβάλλουν.

Ευχαριστώ
Keywords
Τυχαία Θέματα