Τα χρεη των μμε βαση του πορισματος του συριζα για τα θαλασσοδανεια κομματων-μμε στην εξεταστικη - ολα τα στοιχεια

Τα... χειρότερα για τον ΔΟΛ (Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη) και το MEGA (Τηλέτυπος) μπορεί να αποφεύχθηκαν, σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον, αλλά η κατάσταση σχεδόν στο σύνολο των μεγάλων ομίλων μίντια είναι... εκρηκτική.

Εχουν απολύσει πάνω από το 40% των εργαζομένων που διέθεταν πριν από μια πενταετία και συνεχίζουν, έχουν προχωρήσει σε περικοπές αμοιβών, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να ξεπερνούν και το 50%, και ετοιμάζονται και για νέες, αλλά παρ’ όλα αυτά αδυνατούν
να βρουν την ισορροπία τους σε ένα περιβάλλον που μοιάζει τα τελευταία χρόνια με κινούμενη άμμο.

Κάτι που είναι αναμενόμενο, καθώς μεγάλα ΜΜΕ και επιχειρήσεις που συνδέονται με αυτά έχουν χρέη μόνο σε τράπεζες, μέσω δανείων, που ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια ευρώ!

Στα χέρια της κυβέρνησης υπάρχει ήδη αναλυτικός φάκελος με την «ακτινογραφία» των δανείων μιντιακών ομίλων και συνδεόμενων επιχειρήσεων και μάλιστα αναλυτικά: ανά μέσο, τράπεζα, ποια από αυτά βρίσκονται σε ρύθμιση, ποια είναι ενήμερα, ποια είναι σε καθυστέρηση και πάει λέγοντας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Εφημερίδα των Συντακτών», 11 μιντιακές επιχειρήσεις έχουν δάνεια σε τέσσερα πιστωτικά ιδρύματα (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank, Alpha Bank) που φτάνουν συνολικά τα 808.830.190 ευρώ!

Από αυτά, σε καθυστέρηση ή προσωρινή καθυστέρηση (μέχρι τη στιγμή προφανώς που παραδόθηκαν τα συγκεκριμένα στοιχεία) βρίσκονται σχεδόν 39 εκατ. ευρώ και σε ρύθμιση άλλα περίπου 118 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα αναφέρονται ως ενήμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα