Πληρωνουμε χρυσαφι το γαλα…ουτε λογος βεβαια για καρτελ!!!


Ξέσπασε... πόλεμος για την... πανύψηλη τιμή του ελληνικού παστεριωμένου γάλακτος. Το «φρέσκο» γάλα, που μόνο στη χώρα μας προσδιορίζεται με νόμο, και είναι αυτό με διάρκεια ζωής πέντε ημερών, είναι το πιο ακριβό της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Πωλείται μέχρι και 1,50 ευρώ το λίτρο και είναι ακριβότερο μέχρι 70% σε σχέση με το αντίστοιχο της Γερμανίας και της Ολλανδίας (0,89 ευρώ το λίτρο) και κατά 50% συγκριτικά με εκείνο του Βελγίου, της Αυστρίας και της Ισπανίας (0,99 ευρώ το λίτρο). Και με επίσημα στοιχεία της Eurostat οι Ελληνες
καταναλωτές πληρώνουμε κατά μέσο όρο 31% υψηλότερα τα γάλατα, τα τυριά και τα αβγά, έναντι των υπολοίπων Ευρωπαίων. Επίσης, τον τελευταίο χρόνο οι τιμές του γάλακτος έχουν ανέβει από τις γαλακτοβιομηχανίες, εν μέσω ύφεσης και πτώσης της καταναλωτικής ζήτησης, έως περίπου 11%.
Πέραν αυτών των στοιχείων, σύμφωνα και με στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ), οι κτηνοτρόφοι μας εισπράττουν τις δεύτερες υψηλότερες τιμές στην ΕΕ για το αγελαδινό γάλα. Η μέση τιμή στη χώρα μας είναι 45,1 λεπτά το κιλό και στην πρώτη θέση είναι η Κύπρος με 52,1 λεπτά, ενώ η μέση τιμή στην ΕΕ είναι 31,6 λεπτά.
Keywords
Τυχαία Θέματα