Αφησαν στα αζητητα στοιχεια για μιζεσ- το μεγαλο κουκουλωμα


Στο φως οι δικογραφίες από τις Αρχές των ΗΠΑ για την υπόθεση, η οποία μοιάζει με το πολύκροτο σκάνδαλο της Siemens, που λειτούργησε ως «πλυντήριο» μαύρου πολιτικού χρήματος στην Ελλάδα και παρέμενε στην αμερικανική Δικαιοσύνη από το 2008, χωρίς να έχει κινηθεί διαδικασία στη χώρα μας μέχρι σήμερα
Πέντε νέα
σκάνδαλα «μαύρων ταμείων», που αφορούν μίζες δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες δόθηκαν το χρονικό διάστημα 1997-2008 σε Ελληνες δημόσιους λειτουργούς, αλλά και σε ιδιώτες, από αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες-κολοσσούς βρίσκονται στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη.
Οι μίζες είχαν δοθεί από τις παραπάνω εταιρείες προκειμένου να συναφθούν συμφωνίες για την προώθηση των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά.
Το δίδυμο των οικονομικών εισαγγελέων αναμένεται να δρομολογήσει δικαστική έρευνα για τον εντοπισμό των Ελλήνων αποδεκτών του «μαύρου χρήματος», έτσι ώστε τα συγκεκριμένα πρόσωπα να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.
H υπόθεση, η οποία προσιδιάζει με το πολύκροτο σκάνδαλο της Siemens, παρέμενε στα αρχεία της αμερικανικής Δικαιοσύνης από το 2008, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει κινηθεί διαδικασία στη χώρα μας. Την περασμένη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σούρλας διαβίβασε στους οικονομικούς εισαγγελείς τους φακέλους με συγκεκριμένα, αναλυτικά έγγραφα των αμερικανικών δικαστικών αρχών.
Keywords
Τυχαία Θέματα