Ο σαμαρας χαριζει το κρατικο κερδοφορο μονοπωλιο του αδμηε στο 1/20 της αξιας του

Τα μαχαίρια ακονίζουν ντόπιοι καρχαρίες όπως ο Μυτιληναίος, ο Περιστέρης, ο Λάτσης, ο Μπόμπολας, αλλά και ξένες εταιρείες όπως η ιταλική Terna, οι Γερμανικές RWE και E.ON καθώς και η γαλλική EDF. 151 βουλευτές υπερψήφισαν στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.». Ξέρουν τι κάνουν;Διαβάστε
στο UNFOLLOW 26 που κυκλοφορεί: «Ο Σαμαράς χαρίζει το κρατικό κερδοφόρο μονοπώλιο του ΑΔΜΗΕ στο 1/20 της αξίας του». Στο ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου και του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου, παρακολουθούμε βήμα βήμα πώς μεθοδεύτηκε σταδιακά το ξεπούλημα του κερδοφόρου ΑΔΜΗΕ από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων.
«Ο Ανεξάρτητος ∆ιαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α∆ΜΗΕ), πολύτιμο τμήμα της δημόσιας περιουσίας, με στρατηγική σημασία ακόμη και για την εθνική ασφάλεια, παραδίδεται αντί πινακίου φακής σε ιδιώτες. Το κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης του κερδοφόρου ΑΔΜΗΕ είναι ταυτοχρόνως ο «προθάλαμος» για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τελικά την εκχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους.
Keywords
Τυχαία Θέματα