Απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας η Φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού μας Ναυτικού

Απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας η Φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού μας Ναυτικού, με κατεύθυνση τον κόλπο του Άντεν θαλάσσια περιοχή της Σομαλίας, όπου καταγράφονται κρούσματα πειρατείας.

Η αποστολή της ΦΡΕΓΑΤΑΣ , σηματοδοτεί και την συμμετοχή της Ελλάδας στην επιχείρηση ΑTALANTA της Ε.Ε., σχεδόν δύο χρόνια μετά από την διακοπή της συμμετοχής της χώρας μας, λόγω

των οικονομικών προβλημάτων.

Στην επιχείρηση «ΑΤΑLΑΝΤΑ», που αποτελεί την πρώτη ναυτική επιχείρηση της Ε.Ε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΕΠΑΑ), συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό ανελλιπώς με προσωπικό και μέσα (φρεγάτα με οργανικό ελικόπτερο) από ενάρξεως αυτής το 2008 (αναλαμβάνοντας παράλληλα και τη Διοίκηση της Δύναμης) έως το 2012 και έκτοτε έως σήμερα μόνο με επιτελείς στο Στρατηγείο και στον εν πλω Διοικητή.

Ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος , σε δηλώσεις του, θεωρεί σημαντική, για το διεθνές κύρος της χώρας μας, τη συμμετοχή του πλοίου του Π.Ν., σε αποστολή της Ε.Ε.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος , επισκέφτηκε την ΦΡΕΓΑΤΑ στο Ναύσταθμο και αποχαιρέτησε το πλήρωμά της, ευχόμενος καλή επιτυχία στην αποστολή που έχουν αναλάβει.

Χρήστος Καπούτσης

The post Απέπλευσε από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας η Φρεγάτα ΨΑΡΑ του Πολεμικού μας Ναυτικού appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα