Με δημοσιο χρημα τα δανεια της fraport

Στην αντεπίθεση περνούν οι πολίτες των Χανίων μετά τα... πανηγυρικά δημοσιεύματα περί της δανειοδότησης της Fraport με 900 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση της επένδυσης στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ αυτών και το «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Σε ανακοίνωσή της η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Πολιτών Ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου επισημαίνει πως οι τρεις από τις τέσσερις τράπεζες που ανακοινώθηκε ότι θα δανείσουν τη Fraport δεν είναι ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά μηχανισμοί «τύπου ΔΝΤ», οι οποίοι
πρόκειται να παράσχουν στην εταιρεία δημόσιo χρήμα και όχι ιδιωτικά κεφάλαια.

«Επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά πως πρόκειται για μια σκανδαλώδη επένδυση, στην ουσία χωρίς λεφτά των επενδυτών, ή μάλλον με λεφτά των Ελλήνων και των Ευρωπαίων πολιτών» όπως τονίζει στην «Εφ.Συν.» ο Κώστας Σταυρουλάκης, οικονομολόγος και μέλος της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας, αναλύοντας τα στοιχεία που παρουσιάζουν στις ιστοσελίδες τους οι ίδιοι οι τραπεζικοί οργανισμοί.

Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι οργανισμοί που θα δανείσουν τη Fraport είναι η Διεθνής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (IBRD) που έχει συσταθεί για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση, μετά τον Ψυχρό Πόλεμο, τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, και ο Διεθνής Οργανισμός Χρηματοδότησης (IFC).
Keywords
Τυχαία Θέματα