Ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο του τύπου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο χώρο του τύπου και πλέον κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στις εφημερίδες και τα κανάλια. Με μεγάλη χαρά του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως που δεν έχει κανέναν να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση. Αν αύριο στα περίπτερα δείτε ομοιόμορφους τίτλους για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας με βάση την έκθεση της Κομισιόν, μην απορήσετε. Θα έχετε καταλάβει ότι αυτή η «ομοιομορφία» είναι η ίδια που συναντάται και στα απολυταρχικά καθεστώτα.

Όμως, φαίνεται ότι έχουμε μεγάλες ανατροπές που

μπορεί να σημαίνουν πολλά.

Κατ' αρχάς ο Ιβάν Σαββίδης φαίνεται να μπαίνει δυναμικά στα media και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται για την είσοδο, τόσο στο Mega όσο και στον όμιλο Πήγασος του Μπόμπολα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σαββίδης ζήτησε ξεκάθαρο business plan από Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη προκειμένου να εισέλθει στα μέσα ενημέρωσης.

Αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και ανατροπή σε περίπτωση που συνεχίσει ο ΔΟΛ να λειτουργεί μετά τη δικαστική απόφαση που ανοίγει έναν μικρό λογαριασμό, ο οποίος όμως, μάλλον δύσκολα μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των Νέων και του Βήματος για πολύ καιρό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι στον Πήγασο μπήκε η ελεγκτική εταιρεία Grant Thorton η οποία θα κάνει τον έλεγχο και θα παραδώσει το σχετικό πλάνο βιωσιμότητας το οποίο βεβαίως θα προβλέπει μειώσεις μισθών και πολλές, πάρα πολλές απολύσεις.

Επίσης, ο Νίκος Πεφάνης, δεξί χέρι του Ψυχάρη στον ΔΟΛ αλλά και στο Mega, φέρεται να πιάνει δουλειά στον Πήγασο. Στο Mega επίσης υπάρχουν εξελίξεις καθώς δεν αποκλείεται να πέσει το «μαύρο» από την Digea γιατί δεν πληρώνουν οι μέτοχοι τις οφειλές τους. Βεβαίως, εκεί φαίνεται να υπάρχει δάκτυλος των άλλων καναλιών που χάνουν μέρος της διαφημιστικής πίτας από ένα «πεθαμένο» κανάλι με καλές τηλεοπτικές σειρές που καταφέρνει να βάλει στα ταμεία (των τραπεζών) περί τα 4 εκατ. ευρώ το μήνα.

Στον ΔΟΛ πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί ο θάνατος, η εξυγίανση και κάποια στιγμή η πώληση των τίτλων σε χαμηλή τιμή. Το κενό επιχειρεί να κλείσει με νέες εφημερίδες. Αύριο, Τρίτη, βγαίνουν οι «Ειδήσεις» του Ν. Χατζηνικολάου με το ίδιο, απλήρωτο προσωπικό αφού πρώτα η εφημερίδα «Αγορά» θα γίνει ένθετη.

Σύντομα, αλλά όχι τόσο, πιθανότατα εντός του Μαρτίου θα κρεμαστεί στα μανταλάκια η νέα εφημερίδα του ομίλου Κουρτάκη με διευθυντή τον Χρ. Μουλίνο.

Όμως, πράγματι είναι απορίας άξιο τι βλέπουν όλοι αυτοί που ανοίγουν εφημερίδες. Σίγουρα όχι διαφημιστική πίτα, αλλά πιθανότατα κάποιοι είτε έχουν χρήμα για ξόδεμα είτε προσδοκούν σε πολιτική παρέμβαση με σκοπό να βγάλουν λεφτά στο μέλλον.

Πάντως, αν δει κανείς τα όσα συμβαίνουν θα καταλάβει ότι όλα τα νέα μέσα κινούνται στο χώρο του κέντρου και επηρεάζονται άμεσα από το Μαξίμου. Κανείς δεν θα στηρίξει τον Μητσοτάκη κι αυτό θα πρέπει να το προσέξουν πολύ στην οδό Πειραιώς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα