Η ε.ε δεν προειδοποιησε εγκαιρα τα κρατη μελη για το χρεος

Στα Οργανα της Ε.Ε. που επέδειξαν ολιγωρία και δεν προειδοποίησαν έγκαιρα τα κράτη μέλη με σωσσωρευμένα ελλείμματα, ώστε να λάβουν μέτρα, επιρρίπτει τις ευθύνες για την κρίση δημόσιου χρέους η γνωμοδότηση της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού της Ευρωβουλής, ενώ χαρακτηρίζει ανεπαρκή τη νομιμότητα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Η εν λόγω Επιτροπή, όπως και η Επιτροπή
Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, ανέλαβαν να υποβάλουν γνωμοδοτήσεις στο πλαίσιο της διερεύνησης του ρόλου της τρόικας στις μνημονιακές χώρες. Η διερευνητική επιτροπή θα αναλάβει τώρα να ενσωματώσει σημεία των δύο γνωμοδοτήσεων στη βασική έκθεση που θα εγκριθει το Μάρτιο από την Ολομέλεια του Σώματος.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Νίκου Μπέλλου στη Ναυτεμπορική ,στη γνωμοδότηση του Γερμανού εισηγητή, Μίχαελ Τόιρερ, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού (21 υπέρ, 2 κατά), οι ευρωβουλευτές επικρίνουν την έλλειψη λογοδοσίας στην Ευρωβουλή, ενώ τάσσονται υπέρ της σύστασης Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, αλλά επιθυμούν στην παρούσα φάση να συνεχιστεί η συνεργασία με το ΔΝΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα