«φερετζες» μιας εγκληματικης πολιτικης το «κοινωνικο τιμολογιο» της δεη

Με τα φτωχά - λαϊκά στρώματα να ψάχνουν κάθε πιθανό τρόπο για να ζεσταθούν αυτόν το χειμώνα και ήδη να μετρούν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, η συγκυβέρνηση χρησιμοποιεί το δήθεν «κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο» της ΔΕΗ ως «φερετζέ» της εγκληματικής ενεργειακής της πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) μέχρι τον περασμένο Οκτώβρη είχαν γίνει 350.000 διακοπές ρεύματος,
έναντι 300.000 που είχαν γίνει το 2012, με τις αιτήσεις επανασύνδεσης να υπολογίζονται στις 210.000, υπολειπόμενες κατά 140.000 από τις διακοπές. Από αυτό το σύνολο, το 60% περίπου υπολογίζεται ότι αφορά συνδέσεις ρεύματος σπιτιών, δηλαδή περίπου 60.000 σπίτια έμειναν δίχως ρεύμα μέχρι τον Οκτώβρη του 2013, χωρίς να έχουν δοθεί στοιχεία για τις οριστικές διακοπές ρεύματος των προηγούμενων χρόνων. Παράλληλα σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος ξεπερνούν αυτή τη χρονιά το 18,7%, κι ενώ έχουν ήδη αυξηθεί πάνω από 50% την τελευταία πενταετία.
Keywords
Τυχαία Θέματα