Σε λαϊκό προσκύνημα από την Τετάρτη έως την Παρασκευή η σορός του Νέλσον Μαντέλα

Σε λαϊκό προσκύνημα στην έδρα της κυβέρνησης, στην Πρετόρια, θα τεθεί η σορός του Νέλσον Μαντέλα την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή....

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Ενημέρωσης της κυβέρνησης, κάθε πρωί η σορός θα μεταφέρεται από το νεκροτομείο ως την έδρα της κυβέρνησης με πομπή στους δρόμους της πρωτεύουσας της Νότιας Αφρικής.
«Καλούμε τον κόσμο να λάβει θέση στην άκρη των δρόμων όταν η σορός θα περνά από τους δρόμους της Πρετόριας μέχρι το Union Buildings (έδρα της κυβέρνησης)», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας, Νέο Μομόντου.
Την
ίδια ώρα εκατοντάδες άνθρωποι όλων των φυλών και των κοινωνικών τάξεων συνεχίζουν να κατακλύζουν την περιοχή έξω από το σπίτι του Μαντέλα.
Οι δρόμοι της συνοικίας έχουν κλείσει για την κυκλοφορία των οχημάτων από την αστυνομία, αναγκάζοντας τους πολίτες να μεταβούν πεζή, κάτι σπάνιο για την πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ όπου το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται ακόμα και για την παραμικρή μετακίνηση.
Στη διασταύρωση της 4ης και 12ης οδού, ένα κιγκλίδωμα που έχει τοποθετηθεί για να εμποδίζει την πρόσβαση στην κατοικία του Μαντέλα, είναι γεμάτο από λουλούδια, μηνύματα, σημαίες, αναμμένα κεριά, φωτογραφίες του Μαντίμπα, σχηματίζοντας ένα μνημείο, όπως στο κιγκλίδωμα του νοσοκομείου της Πρετόριας, όπου ο Μαντέλα νοσηλεύονταν ετοιμοθάνατος τον Ιούνιο.
Η έκθεση της σορού του ήρωα του αγώνα κατά του απαρτχάιντ σε λαϊκό προσκύνημα αποτελεί μέρος του δεκαήμερου εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί στη χώρα. Οι πολίτες που επιθυμούν να δουν για τελευταία φορά τον Νέλσον Μαντέλα θα πρέπει να μεταβούν με λεωφορείο και να μην έχουν μαζί τους φωτογραφική μηχανή.
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων που κοινοβουλίου στη μνήμη αυτού που οδήγησε τη Νότια Αφρικής στη δημοκρατία.
Την Τρίτη θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Σοβέτο, στο στάδιο Soccer City, χωρητικότητας 90.000 θέσεων παρουσία ορισμένων ξένων αρχηγών κρατών, ενώ άλλοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να παραστούν στην ταφή στο χωριό Κούνου στις 15 Δεκεμβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα