Οδεύει προς την έξοδο ο Στουρνάρας

Όλο και φουντώνουν τα σενάρια περί εξόδου του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών... όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Παραπολιτικά.

Αφορμή αυτή τη φορά ήταν μια δήλωση του πρωθυπουργού στην πρόσφατη εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, από την οποία έλλειπε ο κ. Στουρνάρας, κάτι που δεν συνηθίζεται για υπουργό Οικονομικών, η οποία έλεγε: «Το ξέρω ότι δεν κερδίζει η κυβέρνηση, κερδίζει
όμως η Ελλάδα», είπε ο Αντ. Σαμαράς, αναφερόμενος στα επώδυνα μέτρα και τις μεταρρυθμιστικές αλλαγές, με τον υπουργό, την ίδια στιγμή να παραμένει στο γραφείο του, αντί να βρίσκεται στην έναρξη των εργασιών της βουλής για τον Προϋπολογισμό.

Λίγο αργότερα, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού έλεγε: «Ουδείς αναντικατάστατος…», καθώς μιας και «κερδίζει η Ελλάδα» στην παρούσα φάση, οποιοσδήποτε μπορεί να πάει σπίτι του, ανά πάσα στιγμή.

Όλες αυτές οι φήμες ξεκίνησαν μόλις λίγα 24ωρα πριν, με την άκαμπτη στάση των εκπροσώπων των δανειστών, ειδικά για το θέμα των πλειστηριασμών, που δοκιμάζει τις αντοχές της κυβέρνησης, καθώς και τις πληροφορίες ότι το οικονομικό επιτελείο δεν τραβάει κόκκινες γραμμές στο συγκεκριμένο ζήτημα, την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου έχει ξεκαθαρίσει ότι θα προστατευθούν οι οικονομικά αδύναμοι.sofokleouisn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα