Ανεφαρμοστες μεχρι στιγμης οι δεσμευσεις κουτρουμανη για το «συνταξιοδοτικο» των οικογενειων αμεα


Κούφια λόγια έχουν αποδειχτεί μέχρι στιγμής οι δεσμεύσεις του υπουργού εργασίας Γ. Κουτρουμάνη στους αναπηρικούς φορείς, σύμωνα με τις οποίες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των γονέων ή συζύγων ΑμεΑ που είχαν κατατεθεί πριν την δημοσίευση του τελευταίου συνταξιοδοτικού νόμου 3966/2011 θα εξεταστούν με το ισχύον κατά την χρονική στιγμή κατάθεσης των αιτήσεων θεσμικό πλαίσιο.Οπως επισημαίνεται σε επιστολή της ΕΣΑμεΑ προς τον Γ. Κουτρουμάνη “στο χρονικό διάστημα αναμονής
της υλοποίησης των δεσμεύσεων σας, οι οποίες έχουν δοθεί στην ΕΣΑμεΑ, στην Π.Ο.Σ.Γ.K.Α.μεΑ. και σε μεμονωμένους πολίτες που έχουν απευθυνθεί στο γραφείο σας, τα ασφαλιστικά ταμεία προχωρούν στην έκδοση οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται με το νέο θεσμικό πλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι πολλές αιτήσεις συνταξιοδότησης, που είχαν κατατεθεί βάσει των όρων και προϋποθέσεων της προηγούμενης νομοθεσίας, απορρίπτονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ταμεία ζητούν από τους αιτούντες οι οποίοι προφανώς λάμβαναν μέρος της σύνταξης όλο το προηγούμενο διάστημα, να επιστραφούν πίσω αυτά τα ποσά”.

Συμπερασματικά, δεν έχουν γίνει ακόμα πράξη οι σαφείς υπουργικές δεσμεύσεις , δημιουργώντας σοβαρότατα προβλήματα ακόμα και επιβίωσης στις οικογένειες που έχουν στους κόλπους τους άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες.
Keywords
Τυχαία Θέματα