Ανάγκα και οι θεοί πείθονται, mister Ερντογάν !!!

Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, ακούγοντας για τίς παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου απο την τουρκική αεροπορία, αναρωτιόμουν, εάν πράγματι είχαν και έχουν κάποιο στόχο, ή ακόμη τί νοήμα έχουν, μεταξύ δύο ομόρων χωρών, οι οποίες ανήκουν στους ίδιους στρατιωτικοπολιτικούς οργανισμούς, για κάθε διαφορά που προκύπτει μεταξύ των, και ήταν και είναι δυνατόν να επιλύεται μεσα από....
διεθνείς κανόνες, διεθνείς συμβάσεις, διεθνή δικαστήρια, κτλ, να προσφεύγουν σε επίδειξη ισχύος και πολεμικής δύναμης.

Θεατές μόνιμοι εδώ και αρκετά χρόνια, αυτών των παραβιάσεων, και πρόσφατα, πρό μηνών,
παρακολουθήσαμε τα πολεμικά πλοία της γείτονος χώρας, να περιδιαβαίνουν τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, προκαλώντας, χυδαία, μιά Ελληνική αντίδραση.

Η πρόκληση η συγκεκριμένη αλλά και όλες οι μέχρι σήμερα καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο, εντάσσονται σε έναν συνολικό σχεδιασμό και έχουν πάρα πολλούς στόχους.

Ένας απο τους προφανέστερους, η δημιουργία “άλλοθι” για “θερμά” επεισόδια μεταξύ των δύο χωρών, και επομένως "θέμα" πρός διαπραγμάτευση, κατά την προσφιλή τακτική της Τουρκίας.

Κάθε διεκδίκηση έκ μέρους της Τουρκίας, προυποθέτει δημιουργία "αμφισβήτησης κυριαρχικού δικαιώματος", επομένως "θερμό" επεισόδιο, επομένως "πρόκληση".

Δημιουργείται έτσι ένα κλίμα μεταξύ τών δύο χωρών, “ψυχροπολεμικό”, παρά τίς όποιες κατά καιρούς δηλώσεις και “κουμπαριές”, "ζειμπέκικα” και άλλες ανοησίες έκ μέρους τής Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Τα τουρκικά σήριαλ, τα οποία έχουν κατακλείσει την τηλεόραση, σε ώρες υψηλής τηλεθέασης, προσπαθώντας να συντηρήσουν την “υπνοπαιδεία” του Ελληνικού λαού, μάς πείθουν περί του λόγου, του αληθούς.

Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία "άτεχνα" προσπαθεί να συντηρεί την πολιτική τής "πρόκλησης-αμφισβήτησης-διαπαραγμάτευσης", εις βάρος όχι μόνον της χώρας μας, αλλά όλων των ομόρων πρός αυτήν χωρών, οι διεθνείς συνεταίροι της, την ωθούν εντέχνως σε πολεμικές πράξεις, εξυπηρετώντας προφανώς σχεδιασμούς ευρύτερους γαιοστρατηγικούς.

Συνεχίζουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί με την εμψυχωτική στήριξη-παραίνεση των πολιτικών τους (αυτή η τακτική αποτελεί στρατηγικό στόχο και επιλογή, της Τουρκίας παρά τα όσα περί του αντιθέτου λέγονται), να “μετρούν” τίς αντιδράσεις, ποσοτικά και ποιοτικά, των Ελληνικών ένοπλων δυνάμεων αλλά και του πολιτικού προσωπικού της χώρας, να προκαλούν “αιμοραγία” στην Ελληνική οικονομία, και γενικά να συντηρούν ένα κλίμα ψυχροπολεμικό, ένα κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού του Ελληνικού λαού, εξυπηρετώντας τον μακρόπνοο σχεδιασμό τους.

Η συνεχής ετοιμότητα της “πολεμικής μηχανής” της Ελλάδος, προκαλεί ένα τεράστιο οικονομικό κόστος, όπως και η συνεχής αναγκαιότητα, του να διατηρείς τήν “μηχανή” αυτή επικαιροποιημένη, εξοπλίζοντάς την και εκσυχρονίζοντάς την συνεχώς.

Αυτό προφανώς (η οικονομική εξάντληση) ήταν και είναι μία απο τίς επιδιώξεις-στοχεύσεις τής στρατιωτικοπολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα