Αυτες ειναι οι τροπολογιες που περνανε αρον αρον πριν φυγει το 2016 στη βουλη

Σωρό σχηματίζουν οι τροπολογίες (μόνο οι υπουργικές είναι 19!) στο νομοσχέδιο για τον χωρικό σχεδιασμό που είναι το τελευταίο νομοσχέδιο που θα ψηφίσει η Βουλή πριν κλείσει για τις εορτές. Για το φαινόμενο είχε προειδοποιήσει από χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, καθώς υπάρχουν αρκετές διατάξεις που σχετίζονται με το τέλος του έτους.
Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ονομαστική
ψηφοφορία για τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.
Στο νομοσχέδιο έχουν κατατεθεί πολλές βουλευτικές τροπολογίες και 19 υπουργικές τροπολογίες που μεταξύ άλλων αφορούν:
- Ρύθμιση θεμάτων διαδικασίας μετάβασης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) και άλλων φορέων στο Γενικό Μητρώο Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας
- Τροποποίηση της παραγράφου 9 του άρθρου 11 του ν. 4430/2016 (Α' 205).
- Μετάθεση κατά ένα έτος (από 01.01.2017 σε 01.01.2018) της ημερομηνίας έναρξης ισχύος της διάταξης για την εγγραφή των πράξεων που εντάσσονται στα Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΕΠ) σε μία συλλογική απόφαση (ΣΑΕ) ανά Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
- Συμπλήρωση των διατάξεων του π.δ. 123/2016 σχετικά με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ώστε αν είναι σαφές ότι αρμόδιος για την ΕΡΤ ώστε να είναι σαφές ότι αρμόδιος για την ΕΡΤ είναι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.
Keywords
Τυχαία Θέματα