Ζητείται... ψυχραιμία

O Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ως πρόεδρος της Βουλής, όντας δηλαδή στην κορυφή του τρίτου πολιτειακού αξιώματος που τον τοποθέτησε ο Αντώνης Σαμαράς, είχε αναμφίβολα επιδείξει ψυχραιμία και εκφράσει την ενότητα. Με αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, όπως έλεγε και ίδιος, πορεύτηκε και στο πρώτο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του. Στο πλαίσιο αυτό δικαιολογούσε και την σιωπηλή του καμπάνια.

Τις τελευταίες όμως ημέρες έδειξε πως δεν σεβάστηκε τον ρόλο του μεταβατικού

προέδρου. Αντί να κινήσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου αρχηγού με ψυχραιμία και ενότητα, άρχισε να εκτοξεύει μύδρους κατά του Α. Σαμαρά επιχειρώντας να τον εμπλέξει στο φιάσκο της Κυριακής.

Όπως αποδείχτηκε οι κατηγορίες του κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος.

Προφανώς ο κ. Μεϊμαράκης δεν αντελήφθη το σφάλμα στο όποιο υπέπεσε και συνέχισε να επιτίθεται στον πρώην πρωθυπουργό, αυτή τη φόρα κατηγορώντας τον ότι μεθοδεύει παρασκηνιακά την παραίτησή του.

Η συμπεριφορά του αυτή δυστυχώς τον εξέθεσε ανεπανόρθωτα και αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Κι εκεί που όλοι νόμιζαν ότι ο Βαγγέλας ηρέμησε, «ξαναχτύπησε»...

Το σημερινό του, όμως, υβρεολόγιο, χωρίς λόγο και χωρίς αιτία όπως ομολογούν και οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι, αποτυπώνει και πάλι πως ο πανικός δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Ο κ. Μεϊμαράκης κινήθηκε απειλητικά, όπως λέει το ρεπορτάζ, απέναντι στον Διευθυντή του γραφείου Τύπου της Κ.Ο της Ν.Δ και πρώην συνεργάτη του Α. Σαμαρά, δημοσιογράφο Νίκο Τσούτσια, βρισκόμενος εν εξάλλω και θυμίζοντας… άλλες εποχές.

Παρόλο που ο κ. Τσούτσιας αντιμετώπισε τις ύβρεις του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τη δέουσα για την περίπτωση στωικότητα, ο υποψήφιος για την Προεδρία της ΝΔ, συνέχισε να φωνάζει μπροστά στους δημοσιογράφους, χωρίς μάλιστα να έχει προκληθεί.

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν ο κ. Μεϊμαράκης μιλούσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες και όταν εντόπισε τον κ. Τσούτσια να περνάει είπε, “ήρθε ο Τσούτσιας. Εγώ φεύγω, γιατί ακούει το παραφράζει και το μεταφέρει".

Πραγματικά δεν ξέρουμε αν αξίζει να ασχοληθούμε άλλο με τον κ. Μεϊμαράκη. Είναι πάντως κρίμα. Πολύ κρίμα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα