Υπάρχουν ακόμη ήρωες!

Ένα νέο παιδί 33 χρονών, πυροσβέστης στο επάγγελμα, έχασε χθες τη ζωή του την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τους ενοίκους κτιρίου στο Π. Φάληρο που άρπαξε φωτιά. Ο Ματθαίος Μάντζιος, από ένα χωριό της Λάρισας κατέβηκε στην Αθήνα για να δουλέψει και πλέον δεν υπάρχει στη ζωή. Κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του αρχιπυροσβέστη. Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Χθες βράδυ ο Ματθαίος Μάντζιος εκτελούσε χρέη αξιωματικού βάρδιας στον σταθμό της Καλλιθέας.

Πνίγηκε από τους καπνούς για να σώσει μια γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών η οποία επίσης δεν τα κατάφερε. Σήμερα είναι ήρωας για το Πυροσβεστικό Σώμα και για όλη την Ελλάδα. Κι εδώ επανέρχεται η συζήτηση για τους ένστολους, τους στρατιωτικούς, τους αστυνομικούς, τους πυροσβέστες που πολλές φορές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Που πολλές φορές θυσιάζονται εν ώρα εργασίας, σε επαγγέλματα που χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό δυσκολίας και από υψηλό αίσθημα αυτοθυσίας. Όχι όλοι, αλλά σίγουρα πάρα πολλοί. Κι όμως, έχουν υποστεί τα πάνδεινα από την οικονομική κρίση. Έχουν φτάσει παλικαράκια της ΔΙΑΣ να παίρνουν 800 ευρώ και να πρέπει να νοικιάζουν σπίτι και να αγοράζουν μόνοι τους τον εξοπλισμό τους. Πιθανότατα όπως ο άτυχος Ματθαίος Μάντζιος που σήμερα δεν είναι ανάμεσά μας.

Και τώρα που ήρθε η ώρα της δικαίωσης από τα δικαστήρια, η κυβέρνηση προσπαθεί να κωλυσιεργήσει, να το σκεφτεί, να το βάλει κάτω και να δει τι θα κάνει. Θα τους πληρώσει σε δόσεις τα αναδρομικά, θα τους δώσει σε βάθος χρόνου τις αυξήσεις ή μπορεί να τους δώσει και κανένα… ομόλογο. Έτσι αντιμετωπίζεται μια κατηγορία ανθρώπων σαν τον Ματθαίο. Δε μιλάμε για τους πλούσιους με τα γαλόνια, αν υπάρχουν τέτοιοι. Ούτε για τους ένστολους – δημόσιους υπαλλήλους που είναι από τους χειρότερους εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Μιλάμε για τους νέους που θυσιάζονται καθημερινά, στην Αστυνομία ή στην Πυροσβεστική ή στον Στρατό για να κρατούν την Άμυνα της χώρας σε επιφυλακή. Κι αυτούς τους αντιμετωπίζει το κράτος σαν να είναι κάποιοι του σωρού. Ενώ αντίθετα συνεχίζει να ευνοεί κρατικοδίαιτες επιχειρήσεις, ανύπαρκτες κρατικές υπηρεσίες, στρατιές συμβούλων και παρατρεχάμενων και φυσικά εκατοντάδες φοροφυγάδες εκατομμυρίων.

Αυτό είναι το στοίχημα για τον κ. Σαμαρά κι όχι τίποτε άλλο. Πώς θα δώσει την αίσθηση της δικαιοσύνης σε παλικάρια όπως ο Ματθαίος και πώς θα τσακίσει τη διαπλοκή όπου κι αν αυτή βρίσκεται. Είναι δύσκολο;

Ότι κι αν είναι θα έχει δίπλα του όλους τους Έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα