Ένοχος για ανθρωποκτονία χωρίς δόλο ο Πιστόριους

Την ενοχή του Όσκαρ Πιστόριους για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ανακοίνωσε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα, στην πολύκροτη υπόθεση που κράτησε σχεδόν έξι μήνες. Προηγήθηκε η μαραθώνια ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης, η οποία, αφού αμφισβήτησε την εγκυρότητα μαρτύρων, «έριξε στα μαλακά τον Πιστόριους» κατά γενική ομολογία, λέγοντας ότι δεν

αποδείχθηκε προμελέτη.

Η δικαστής είπε ότι ο νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα σκότωνε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, η οποία βρισκόταν πίσω από την πόρτα του μπάνιου. «Δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης» είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος εσφαλμένα πίστεψε πως κινδύνευε η ζωή του τη στιγμή που πυροβολούσε, σκοτώνοντας τη σύντροφό του.

«Προκύπτει λοιπόν ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και δεν μπορεί κατά συνέπεια να θεωρηθεί ένοχος για δολοφονία». Η τελική απόφαση για την ποινή θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

http://www.theguardian.com/world/2014/sep/12/oscar-pistorius-guilty-culpable-homicide-reeva-steenkamp

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα