Ξαναχτύπησε ο Τόλιος: Επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων

14:12 2/1/2015 - Πηγή: Antinews

Αποκαλυπτηρίων συνέχεια για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και για το πώς θα αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και κυρίως την έλλειψη ρευστού. Δεν ξέρουμε αν είναι στημένο αλλά ο Γ. Τόλιος, της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλθεί να τινάξει στον αέρα το κόμμα του. Λέτε η Κουμουνδούρου να κατηγορήσει τη ΝΔ ότι... άνοιξε κουμπαράδες και δωροδοκεί στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

για να λένε τέτοιες ανοησίες.

Ο υποψήφιος στη Β' Αθήνας, κ. Τόλιος ξαναχτύπησε σήμερα επιμένοντας ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε στάση πληρωμών. Επανέλαβε όπως περιγράφεται στην ευρωεκλογική διακήρυξη του κόμματος πως «η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα αφού πρώτα εξασφαλιστεί για μια ικανή περίοδο, η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων».

Αλλά πήγε ακόμη παραπέρα. Ερωτώμενος που θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ αν συγκρουστεί με τους δανειστές απάντησε:

«Η Ελλάδα θα βγάλει έντοκα γραμμάτια που θα τα πληρώσουν οι Έλληνες καταθέτες όχι υποχρεωτικά»

Ερωτηθείς γι' αυτό απάντησε πως «μία λύση είναι τα έντοκα γραμμάτια» που θα αγοράζονται από μεγαλοκαταθέτες και τράπεζες.

Δηλαδή το μεγαλεπίβολο σχέδιο είναι το εξής: Αφού συγκρουστούν με τους δανειστές και μείνει η Ελλάδα από ρευστό, θα πάψουν να πληρώνουν τόκους και χρεολύσια, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει βεβαίως και για να καλυφθούν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι δαπάνες για την υγεία, την παιδεία κ.λπ. θα κάνει εσωτερικό δανεισμό.

Θα βγάλει έντοκα που θα τα καλύψουν οι τράπεζες και οι μεγαλοκαταθέτες, όπως είπε. Δεν διευκρίνισε τα εξής:

1.Ποιους εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλοκαταθέτες; Από ποιο ποσό και πάνω;

2.Που θα τους βρει τους μεγαλοκαταθέτες όταν όλοι θα έχουν σηκώσει τα λεφτά τους; Όταν άλλοι θα τα έχουν βάλει στο στρώμα κι άλλοι στο εξωτερικό; Εκτός κι αν κλείσει τα τραπεζικά σύνορα οπότε πάμε σε άλλες καταστάσεις.

3.Οι τράπεζες με το ζόρι καλύπτουν τώρα τα έντοκα γραμμάτια που εκδίδει αυτή η κυβέρνηση και για τα οποία κατηγορείται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς θα καλύψει τα έντοκα του Τσίπρα όταν θα έχουν καταρρεύσει από το bank run και από την έλλειψη ρευστότητας από την ΕΚΤ; Δεν καταλαβαίνουν ότι σύγκρουση με τους δανειστές σημαίνει αυτό «ασφυξία» με διακοπή της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα; Που θα βρουν τα λεφτά; Στην Κίνα, τη Ρωσία και τη Βενεζουέλα;

Είναι εκτός τόπου και χρόνου οι άνθρωποι αλλά καλό είναι να τους αφήνουμε να μιλάνε όσο το δυνατόν περισσότερο. Διότι έτσι αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τα σχέδιά τους.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα