Τον καλόν αγώνα δίνει η ΝΔ στο Λεκανοπέδιο Αττικής

Με γοργό ρυθμό κλείνουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, στα οποία παρατηρείται σημαντική ανανέωση με πρόσωπα που έχουν πολύ καλή παρουσία στις τοπικές κοινωνίες και μπορούν να συμβάλλουν στην προσέλκυση ψηφοφόρων. Η ΝΔ αναμένεται να δώσει τις λίστες των υποψηφίων στις 8 Ιανουαρίου, οπότε και θα έχει «κλειδώσει» και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, το οποίο θα έχει την προσωπική σφραγίδα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Το ενδιαφέρον σε

πρώτη φάση επικεντρώνεται στο Λεκανοπέδιο Αττικής, δηλ. Α και Β Αθηνών, Α και Β Πειραιά και στην Αττική, όπου και συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων.

Στην Α΄ Αθηνών θα είναι υποψήφια η Ντόρα Μπακογιάννη (επιστρέφει από το Επικρατείας), η Ολγα Κεφαλογιάννη και ο Βασίλης Κικίλιας, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Θάνος Πλεύρης, ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο Νίκος Χιδίρογλου και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Εκκρεμεί η απάντηση ενός γνωστού δημοσιογράφου, ενώ μετά από 18 χρόνια δεν θα είναι υποψήφιος ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην Β΄ Αθηνών τη μάχη θα δώσουν ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, οι υπουργοί Κυριάκος Μητσοτάκης,Νίκος Δένδιας (μετακινήθηκε από την Κέρκυρα), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Αργύρης Ντινόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Αδωνις Γεωργιάδης, οι υφυπουργοί Σοφία Βούλτεψη, Μάκης Γιακουμάτος και Κατερίνα Παπακώστα, οι πρώην υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Γιάννης Μιχελάκης και τα μέλη της ΚΟ της ΝΔ Άννα Καραμανλή και Τάνια Ιακωβίδου. Επίσης για πρώτη φορά θα δοκιμάσει την τύχη του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ μετακόμισε από τα Γιάννενα η μέχρι προχθές εκπρόσωπος του κόμματος, Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Απών από τη μάχη θα είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Στην Α' Πειραιώς την επανεκλογή τους θα διεκδικήσουν ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και ο Κώστας Κατσαφάδος (γαμπρός του πρώην δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου), ενώ μάλλον θα είναι υποψήφιος ο Γιάννης Μελάς, γιος του ανεξάρτητου βουλευτή Π. Μελά.

Στη Β' Πειραιώς στη λίστα της ΝΔ θα είναι ο Φαήλος Κρανιδιώτης, οι Γιάννης Τραγάκης και Τάσος Νεράντζης, η Ελένη Κριτσιδήμα και πιθανότατα ο Γιάννης Κουράκος.

Την προεκλογική τους εκστρατεία έχουν ξεκινήσει στην Περιφέρεια Αττικής ο Μάκης Βορίδης, ο Γιώργος Βλάχος, η Γεωργία Μαρτίνου, ο Θανάσης Μπούρας, ο Γιώργος Κώτσηρας και η Κατερίνα Καβέτσου.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα