Τέταρτος Ελληνας νεκρός στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic

16:26 1/1/2015 - Πηγή: Antinews

(Ανανεωμένο) Μεγαλώνει η λίστα των Ελλήνων νεκρών στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τους Ιταλούς ότι ταυτοποίησαν ένα ακόμη θύμα. Καθ΄οδόν προς την Ιταλία είναι οι συγγενείς του προκειμένου να ταυτοποιηθεί.

Παράλληλα, εννιά Ελληνες δεν έχουν δώσει ακόμη σημεία ζωής και τα ονόματά τους ανακοινώθηκαν, έπειτα από έντονο διάβημα στις ιταλικές αρχές για την απουσία σχετικής πληροφόρησης. Το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των φερόμενων ως αγνοουμένων μέσω της ιστοσελίδας

του.

Πρόκειται για τους εξής:

1. Κουφογιώργος Αλέξανδρος

2. Συμεωνίδης Ιωάννης

3. Τσάμης Βασίλειος

4. Νικολάρας Απόστολος

5. Καζαντζίδης Γεράσιμος

6. Σαγιρίδης Νικόλαος

7. Παπαδόπουλος Γεώργιος

8. Καραβαγγέλης Ευάγγελος

9. Σοφός Ιωάννης

Εντολή στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές της χώρας να παρέχουν με γρήγορους ρυθμούς κάθε διευκόλυνση προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic» που μπορεί να αφορούν μετακινήσεις ή διαμονή, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο μεταξύ, έφθασαν το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας, με επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο από την Ιταλία, όλοι οι Έλληνες που αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου «Norman Atlantic» και αυτήν τη στιγμή γίνεται διασταύρωση στοιχείων και ταυτοποίηση από άνδρες του τοπικού Λιμεναρχείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 33 άτομα, από τα 55 μέλη του πληρώματος, στα οποία περιλαμβάνονται και Ιταλοί. Σύμφωνα με τη ναυλώτρια εταιρεία, τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους.

Χθες, επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός τρίτου Ελληνα που επέβαινε στο Norman Atlantic, τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, ύστερα από επικοινωνία με την ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη. Πρόκειται για τον 58χρονο Νικόλαο Παράσχη, οδηγό βυτιοφόρου από την Ζάκυνθο και πατέρα δύο παιδιών.

Ενδεικτικό της σύγχυσης που εξακολουθεί να επικρατεί γύρω από την λίστα των επιβατών, αλλά και τον αριθμό των αγνοουμένων, είναι η νέα δήλωση στην οποία προέβη ο εισαγγελέας του Μπάρι Τζιουζέππε Βόλπε.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει 98 επιβάτες του Norman Atlantic» δήλωσε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Τις τελευταίες ώρες έφτασαν στην Ελλάδα 80 ναυαγοί με ένα ελικόπτερο και ένα εμπορικό πλοίο, αλλά δεν προκύπτει να υπάρχει κάποιο δεύτερο πλοίο, το οποίο να έχει επιβιβάσει διασωθέντες».

Χθες, ο εισαγγελέας του Μπάρι, είχε κάνει λόγο για 499 επιβάτες στο μοιραίο πλοίο και εξέφρασε φόβους, ότι λόγω της παρουσίας λαθρεπιβατών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εντοπιστούν και άλλοι νεκροί στο ναυάγιο.

Στην Αθήνα 127 διασωθέντες
Με δύο πτήσεις, μια της Aegean και μια με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, επέστρεψαν χθες στην Ελλάδα 127 διασωθέντες από το ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic.

Οι πρώτοι 106 προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα και οι υπόλοιποι 21 λίγο μετά τις 10 το βράδυ.

www.imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα