Ξανά στον αναπτυξιακό η τροπολογία Μουζάλα

Κατατέθηκε εκ νέου η επίμαχη τροπολογία Μουζάλα για την υπηρεσία Ασύλου,που χθες Τρίτη αποσύρθηκε προσωρινά με επεισοδιακό τρόπο και fast track διαδικασίες, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Η επανακατάθεσή της στον αναπτυξιακό νόμο Σταθάκη, λίγες μόλις ώρες πριν την ολοκλήρωση της συζήτησής του στην Ολομέλεια, σε συνδυασμό με τη χθεσινή διαβεβαίωση του υπουργού Οικονομίας ότι αυτή δεν θα συζητηθεί, προκάλεσε νέο γύρο έντονων αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλαν απαράδεκτες νομοθετικές πρακτικές της

κυβέρνησης, απαιτώντας την απόσυρσή της ή έστω την διεξοδική συζήτησή της.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η τροπολογία είναι διαφορετική από τη χθεσινή – μικρότερη και δεν περιλαμβάνει μέσα τις προσλήψεις στην υπηρεσία ασύλου. Διατηρεί, ωστόσο, τις ρυθμίσεις για τη σύναψη συμβάσεων κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και τη λειτουργία κυλικείων εντός των δομών φιλοξενίας προσφύγων, ζητήματα τα οποία η ΝΔ θεωρεί προβληματικά.

"Κύριε υπουργέ υιοθετείτε την τροπολογία;" ρώτησε τον Γιώργο Σταθάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας. "Αν την υιοθετείτε, τίθεται θέμα προσβολής του κοινοβουλίου... Ήρθε χθες βράδυ και ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις και την επαναφέρει πάλι σήμερα θεωρώντας ότι κανείς δεν θα το παρατηρήσει" πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια η τροπολογία έχει δύο προβληματικές διατάξεις. Επιτρέπει δυνατότητα διενέργειας δημοσίων συμβάσεων κατ’ εξαίρεση κείμενων διατάξεων κι επίσης τη λειτουργία κυλικείων με τον ίδιο τρόπο.

capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα