"Ναυμαχία" στον Τάμεση για το Brexit

Ο ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ και ο τραγουδιστής σερ Μπομπ Γκέλντοφ οδήγησαν τους στόλους τους κατά μήκος του ποταμού Τάμεση στο Λονδίνο και …διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το Brexit.

Ο Φάρατζ ακολούθησε έναν στολίσκο αλιευτικών σκαφών, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να ξαναπάρουν τον έλεγχο των βρετανικών υδάτων στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου

για την ένταξη στην ΕΕ. Στη διαδρομή συναντήθηκε με τον αντίπαλο στόλο, υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, με επικεφαλής τον γνωστό παραγωγό, τραγουδιστή και πολιτικό ακτιβιστή Μπομπ Γκέλντοφ.

Ο Γκέλντοφ άφησε να ακουστεί το τραγούδι "The In Crowd" του Dobie Gray από τα μεγάφωνα και αποκάλεσε τον Φάρατζ "απάτη". Ο στόλος υπέρ του Brexit διοργανώθηκε από την ομάδα "Fishing for Leave", η οποία αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι η αποστολή της είναι "να ακουστεί η εκστρατεία για αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ". Τη στιγμή της …ναυμαχίας, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απαντούσε σε ερωτήσεις Βρετανών βουλευτών στο Westminster.

Μικρότερα σκάφη επανδρωμένα από τους υποστηρικτές υπέρ της παραμονής προσπάθησαν να μπλοκάρουν τον αντίπαλο στόλο στην Tower Bridge, ενώ τα σκάφη υπέρ του Brexit απάντησαν ψεκάζοντάς τους με νερό. "Ιδού τα γεγονότα σχετικά με την αλιεία" δήλωσε ο Γκέλντοφ. "Η Βρετανία κερδίζει περισσότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη από την αλιεία. Η Βρετανία διαθέτει τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσόστωση για τα ψάρια στην Ευρώπη μετά τη Δανία" δήλωσε μεταξύ άλλων. Ο Φάρατζ του απάντησε ότι οι ψαράδες θέλουν να πάρουν πίσω τον έλεγχο της βιομηχανίας τους.

politico.eu

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα