Βρυξέλλες: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό

Οι βελγικές δυνάμεις ασφαλείας απέτρεψαν βομβιστική επίθεση στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας εξουδετέρωσαν ύποπτο που φορούσε ζώνη με εκρηκτικά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της έκρηξης πυροβολήθηκε. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.


Ann Bailey @Annbailey36

BREAKING NEWS:

Explosion is reported at Brussels central station http://dailym.ai/2sNa4lW via @MailOnline

10:59 μ.μ. - 20 Jun 2017

BREAKING NEWS: Explosion is reported at Brussels central station

Belgian Rail says traffic has been halted at Brussels central station with local media reporting there was a small blast at the station

dailymail.co.uk 11 Retweet "μου αρέσει"


Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι "ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται ένα άτομο", έλαβε χώρα στον κεντρικό σταθμό, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Ο ύποπτος κουβαλούσε σακίδιο πλάτης και ζώνη με εκρηκτικά, αναφέρουν ξένα πρακτορεία.

Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι ο άνδρας φώναξε στα αραβικά "Αλλάχου Άκμπαρ" και στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη μικρής ισχύος. Στρατιώτες που έτρεξαν στο σημείο είδαν καλώδια να εξέχουν από τα ρούχα του άνδρα και τον πυροβόλησαν. Αυτή η εκδοχή δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις αρχές.

Οι βελγικοί σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν ότι έχει σταματήσει η κίνηση στον σταθμό.

Νωρίτερα, βελγικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η αστυνομία απομάκρυνε πολίτες που βρίσκονταν στην Grand Place των Βρυξελλών και απέκλεισε την περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό, εκτρέποντας τα οχήματα προς κινούνταν προς την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιστότοποι βελγικών εφημερίδων oι είσοδοι του κεντρικού σταθμού είναι κλειστές και έχουν αναπτυχθεί μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις τόσο στον κεντρικό σταθμό, όσο και στην Grand Place.

BREAKING: Police 'neutralized' person wearing explosive belt at Brussels Central Station - Belgian media pic.twitter.com/JdGPeBKBYA

Reuters Top News ✔@Reuters

BREAKING: Police 'neutralized' person wearing explosive belt at Brussels Central Station - Belgian media

10:25 μ.μ. - 20 Jun 2017

2.3962.396 Retweet 1.0771.077 "μου αρέσει"


Σε κατάσταση συναγερμού επί 18 μήνες

Η βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού επί 18 μήνες και πλέον, αφότου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με έδρα τις Βρυξέλλες διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι τον Νοέμβριο του 2015 και κατόπιν διέπραξαν τις πολύνεκρες επιθέσεις στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών και σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης τον Μάρτιο του 2016.

Μισέλ: Καλεί τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ κάλεσε μέσω Twitter τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Ο Μισέλ και ο υπουργός Εσωτερικών της βελγικής κυβέρνησης βρίσκονται στο εθνικό κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων και παρακολουθούν την κατάσταση.

Capital.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα