Τα πιθανότερα σενάρια για τα ανασφάλιστα οχήματα μετά τη σύγχυση

07:58 21/6/2017 - Πηγή: iPop

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα για τους οδηγούς ανασφάλιστων οχημάτων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σπίρτζης αναμένεται να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για το τι θα γίνει με τα 250.000 ειδοποιητήρια, τα οποία εστάλησαν καταλάθος σε ιδιοκτήτες με πρόστιμα 250 ευρώ.

Προκειμένου να βρεθεί λύση και να ληφθούν αποφάσεις έγινε σύσκεψη με τους υφυπουργούς Κατερίνα Παπανάτσιου και Νίκο Μαυραγάνη, με τη συμμετοχή του Διοικητή

της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλής και εκπροσώπων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών.

Τα πιθανότερα σενάρια

Το πρώτο σενάριο είναι να παραμείνουν τα πρόστιμα των 250 ευρώ προκειμένου να καταλάβουν όλοι οι ιδιοκτήτες ότι πρέπει ν’ ασφαλίσουν άμεσα τα Ι.Χ. τους, ενώ θα περιοριστεί απ’ τις αρμόδιες Αρχές η ταλαιπωρία όσων έλαβαν ραβασάκι με πρόστιμο καταλάθος.

Τα δύο Υπουργεία αναμένεται να προχωρήσουν σε νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα οχήματα. Εάν βρεθούν λάθη, τότε οι Ασφαλιστικές Εταιρείες θα φροντίσουν για τη διόρθωση και τη διαγραφή των προστίμων ή διαφορετικά υπηρεσία του Δημοσίου θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία.

Το δεύτερο σενάριο είναι η διαγραφή όλων των προστίμων, τα οποία έχουν εκδοθεί, με στόχο οι ιδιοκτήτες να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία ν’ ασφαλίσουν το όχημά τους.

Σ’ αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες θα λάβουν ένα χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα πρέπει να προχωρήσουν στην ασφάλιση των οχημάτων τους.

Εάν, όμως, στον δεύτερο έλεγχο εντοπιστεί ανασφάλιστο όχημα που είχε λάβει ραβασάκι, τότε το πρόστιμο θα είναι μεγαλύτερο.

The post Τα πιθανότερα σενάρια για τα ανασφάλιστα οχήματα μετά τη σύγχυση appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα