Βρήκαν την πιο παλιά απεικόνιση του Ιησού;

Ερευνητές αποκάλυψαν μια υπόγεια κατασκευή σε μια σειρά τάφων που χρονολογούνται από τον 6ο και τον 7ο αιώνα. Μεταξύ των Κοπτικών εικόνων που είναι ζωγραφισμένες στους τοίχους υπήρξε και μία που ο επικεφαλής ερευνητής Josep Padró περιέγραψε ως «εικόνα ενός νεαρού άνδρα με σγουρά μαλλιά, ντυμένου με κοντό χιτώνα και με το χέρι να φαίνεται σαν να δίνει μια ευλογία». «Θα μπορούσε να είναι μια πολύ πρώιμη εικόνα του Ιησού Χριστού» είπε ο Padró στην La Vanguardia.

Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι ο τάφος ανήκε σε έναν γνωστό συγγραφέα και σε μια οικογένεια ιερέων στην αρχαία αιγυπτιακή

πόλη Οξύρρυγχος. Οι ερευνητές αφαίρεσαν 45 τόνους πετρώματος για να φτάσουν στους τάφους, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα σε διάφορες περιοχές στις οποίες ο Padró κάνει ανασκαφές τα τελευταία 20 χρόνια. Η εικόνα φυλάσσεται, ενώ οι ερευνητές έχουν αρχίσει να μεταφράζουν τις επιγραφές γύρω από αυτήν.

Το 2011, οι αρχαιολόγοι που εργάζονται κοντά στη θάλασσα της Γαλιλαίας ανακάλυψαν ένα βιβλιαράκι 2000 ετών, το οποίο περιείχε αυτό που θεωρούταν τότε μία από τις πρώτες απεικονίσεις του Ιησού. Το μικρό βιβλίο έφερε την επιγραφή «Σωτήρας του Ισραήλ» και βρέθηκε σε μια σπηλιά στην Ιορδανία, ανάμεσα σε άλλα αρχαία αντικείμενα.

http://www.huffingtonpost.com/2014/04/29/jesus-inscription-tomb_n_5234109.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα