«Βούτυρο στο ψωμί» του συστήματος η τακτική Λυμπερόπουλου !

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πεί κάποτε, σ΄ένα προσωπικό ξέσπασμα, «στέγνωσα την ψυχή μου για να κυβερνήσω αυτόν τον τόπο».

Ένας ηγέτης κρίνεται, κυρίως, από τις αποφάσεις που λαμβάνει όταν μπροστά του τίθεται η επιλογή μεταξύ αυτού που προτάσσει το συναίσθημα και  εκείνου που επιβάλλει η αδήριτη λογική.  Στην προκείμενη περίπτωση η λογική μου λέει ότι ο κ. Σαμαράς έπραξε ορθώς, διαγράφοντας τον κ. Λυμπερόπουλο.  Από την άλλη, το συναίσθημα

με τσιγκλάει. Δεν …στέλνεις εύκολα έναν αγωνιστή της παράταξης, πολλώ δε μάλλον, όταν αυτός σε στήριξε από την αρχή και δίνει μια μάχη για την περιουσία του.

Στους αγώνες δικαιολογούνται και οι υπερβολές. Ενίοτε  και οι επιπολαιότητες και οι βλακείες. Ναι, αρκεί να μη θέτουν σε κίνδυνο την έκβαση της μάχης και το κοινό σκοπό.

Όμως, ένα καλός αξιωματικός στο πεδίο της μάχης δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του! Κυρίως δεν έχει το δικαίωμα να δυσκολεύει το έργο, τις αποφάσεις και τον σχεδιασμό του αρχηγού. Πρέπει να τον διευκολύνει. Αλλιώς δεν είναι καλός αξιωματικός!

Είμαι βέβαιος ό,τι πιο πολύ απ’ όλους θα στενοχωρήθηκε εκείνος που πήρε την απόφαση διαγραφής.  Δεν είναι εύκολες αυτές οι αποφάσεις.  Αλλά, αν δεν προχωρούσε, θα έπρεπε κάθε μέρα να δικαιολογεί και να απολογείται για συμπεριφορές που ούτε την ΝΔ χαρακτηρίζουν, ούτε από την κοινωνία είναι αποδεκτές.  Με δηλώσεις του τύπου «θα τον λυώσω» χάνεις το δίκιο σου και όταν ακόμα αυτό είναι βουνό! Όποιος και αν είναι απέναντί σου! Πέφτεις στην παγίδα και παίζεις το παιχνίδι τους!

Εκεί που οδήγησε τα πράγματα ο κ. Λυμπερόπουλος προκάλεσε τη διαγραφή του!  Μπορεί και να την επιδίωξε! Ίσως να αισθάνεται και λυτρωμένος που θα δίνει πλέον τον αγώνα του απαλλαγμένος από την επίσημη κομματική γραμμή!

Διατυπώνουν μερικοί το ερώτημα, μα το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε και αντάμειψε τους «Κολλάδες» που ξεγύμνωναν συναδέλφους τους στην Ομόνοια. Κάλυψε και άλλες συνδικαλιστικές ασχήμιες. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν και αυτοί που «εισέβαλλαν» στην ΚΕΔΚΕ και ξυλοφόρτωσαν δικούς τους δημάρχους – γιατί δεν τους διέγραψε;  Η απάντηση στο ερώτημα είναι πάρα πολύ απλή και την έδωσε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Παπανδρέου!» Χαίρομαι που το εννοεί και το αποδεικνύει στην πράξη!

Κάποιοι άλλοι έσπευσαν πονηρά να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Σαμαράς «δίνει  εξετάσεις στην τρόικα και το σύστημα» διαγράφοντας τον κ. Λυμπερόπουλο! Αλήθεια; Έχω την εντύπωση ότι η τακτική του κ. Λυμπερόπουλου ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του συστήματος! Τους εξυπηρετούσε αφάνταστα καθώς έστρεφαν την κοινωνία εναντίον των ταξιτζήδων! Τοποθετούσαν την Κυβέρνηση από την πλευρά των μεταρρυθμιστών και τους αυτοκινητιστές σ’ εκείνους που εκπροσωπούσαν το παλιό που ευθύνεται για τη σημερινή μας κακοδαιμονία! Η τακτική του κ. Λυμπερόπουλου, ενώ επί της ουσίας έχει δίκιο, κοντεύει να αναδείξει έναν αποτυχημένο και εμπαθή υπουργό, σε σύμβολο αλλαγών!

Λέχθηκε, επίσης, ότι η διαγραφή του κ. Λυμπερόπουλου  έγινε σε  κακό πολιτικό χρόνο και ότι θα  έχει α

Keywords
Τυχαία Θέματα