Βόμβα σε βάρος της σωτηρίας της Ελλάδας από το DIE LINKE τον φίλο του ΣΥΡΙΖΑ

Βόμβα σε βάρος της σωτηρίας της Ελλάδας αλλά και όλων των χωρών που έχουν οικονομικά προβλήματα και περιμένουν σχέδιο διάσωσης, βάζει ο συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, το γερμανικό κόμμα της Αριστεράς DIE LINKE. Είναι το ίδιο κόμμα που πριν μερικές ημέρες πήγε και μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας

υπερήφανος προφανώς για το έργο που επιτελεί στην Ευρώπη.

Το DIE LINKE με όλη την Κοινοβουλευτική του Ομάδα προσέφυγε στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας και επιτίθεται «κατά της παραλείψεως της Ομοσπονδιακής Κυβερνήσεως να προβεί σε ενέργειες ούτως ώστε να ακυρωθεί η απόφαση» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (της 6ης Σεπτεμβρίου 2012) «περί της απεριόριστης αγοράς ομολόγων συγκεκριμένων κρατών της ζώνη του ευρώ στη δευτερογενή αγορά» από την ΕΚΤ.

Είναι το σχέδιο δηλαδή με το οποίο η ΕΚΤ μπορεί να παρεμβαίνει στην αγορά ομολόγων, να αγοράζει και να στηρίζει έτσι χώρες που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν. Ήταν μια απόφαση που ελήφθη ως αντιστάθμιση της μη έκδοσης ευρω-μολόγου που θεωρείται ότι αντιβαίνει τις αρχές της κεντρικής τράπεζας.

Σε περίπτωση που η ΕΚΤ δεν είχε παρέμβει στην Ελλάδα, την Πορτογαλία ή την Ιταλία αυτές οι χώρες θα είχαν καταρρεύσει καθώς θα γίνονταν έρμαιο των κερδοσκόπων που θα αλώνιζαν.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του DIE LINKE συνυπογράφει το κείμενο της προσφυγής με άλλους ακραίους που επιδιώκουν ουσιαστικά τη διάλυση της ευρωζώνης. Μεταξύ αυτών:

1. Ο Peter Gauweiler, αντιπρόεδρος των κυβερνώντων Χριστιανοδημοκρατών

2. Ο εκδότης Bruno Bandulet, ενεργό μέλος του «ευρωφοβικού» κόμματος AFD «Εναλλακτική για τη Γερμανία» το οποίο συνέλεξε 34.800 υπογραφές πολιτών και κατέθεσε κείμενο στη Γερμανική Βουλή να μην υπάρξει τρίτο πακέτο βοήθειας προς την χώρα μας. Πριν 2 χρόνια είχε καταθέσει πάλι προσφυγή για να μη δημιουργηθεί Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης.

3. Οι φιλελεύθεροι καθηγητές Wlhelm Hankel, Wilhelm Nölling , Joachim Starbatty και Karl Albrecht Schachtschneider που από το 1997 είχαν καταθέσει ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου προσφυγή κατά της Συνθήκης του Άμστερνταμ και την εισαγωγή του ευρώ στη χώρα τους. Θεωρούνται εκφραστές του οικονομικού «προτεσταντισμού» και της ανάγκης να στηριχθεί το γερμανικό κεφάλαιο. Παλεύουν να μην φορτωθεί η Γερμανία χρέη άλλων κρατών όπως η Ελλάδα.

Το φιλαράκι του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν απαιτεί να διαλυθούν χώρες με οικονομικά προβλήματα όπως η Ελλάδα. Ζητά την ουσιαστική χρεοκοπία τους και την έξοδό τους από το ευρώ; Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τις απόψεις αυτές; Επικροτεί την προσφυγή των Γερμανών αριστερών;

Ή μήπως δεν ήταν τόσο τυχαίες οι τελευταίες παρεμβάσεις για έξοδο από το ευρώ αν χρειαστεί ή για αναγκαστική δήμευση περιουσίας; Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα την οποία φανερώνει η προσφυγή του DIE LINKE;

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, για την εχθρική στάση των συντρόφων του κ. Τσίπρα, στη Γερμανία (Die Linke), απέναντι στην Ελλάδα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι απίστευτη η σημερινή αποκάλυψη, ότι οι σύντροφοι του κ. Τσίπρα, στη Γερμανία (Die Linke) προσέφυγαν στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας, ώστε να ακυρωθεί η βοήθεια της ΕΚΤ προς την Ελλάδα!

Με προσφυγή του το Die Linke ζητά να ακυρωθεί η δυνατότητα να υπάρξει απεριόριστη βοήθεια σε χώρες όπως η Ελλάδα, μέσω μαζικών αγορών κρατικών ομολόγων που διαπραγματεύονται στην δευτερογενή αγορά.

Ο κ. Τσίπρας μόλις γύρισε περιχαρής από το συνέδριο του Die Linke, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής. Όμως για ποιον ακριβώς λόγο χάρηκε ο κ. Τσίπρας;

Και τελικά, τι ακριβώς επιθυμεί; Τι επιδιώκει; Η Ελλάδα να καταστραφεί; Να απομονωθεί; Να μην μπορεί να έχει φτηνή πρόσβαση στην ΕΚΤ; Ας ρωτήσει τουλάχιστον τους «οικονομολόγους» του τι σημαίνει αυτό…

Η στάση αυτή του κ. Τσίπρα, και των συντρόφων του, είναι άκρως αντίθετη με τα εθνικά μας συμφέροντα και καταστροφική για την Ελληνική Οικονομία».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα